Buitenkampers - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
29 May
2014

Film met nagesprek

Buitenkampers

Tijdens de 2de Wereldoorlog werden in het voormalig Nederlands-Indië meer dan 100.000 (Indische) Nederlanders in Japanse kampen geïnterneerd. Meer dan 250.000 Indische Nederlanders bleven echter buiten de Japanse kampen. Vogelvrij, zonder voedsel, kleding en medicijnen moesten zij zien te overleven. Deze zogenoemde ‘Buitenkampers’ werden na de Japanse capitulatie doelwit van plunderingen en moordpartijen door Indonesische nationalisten.

In de documentaire Buitenkampers vertellen de kinderen van weleer, na meer dan 70 jaar zwijgen, voor het eerst over deze pijnlijke en lang verzwegen periode uit onze eigen vaderlandse geschiedenis.

In gesprek met…

Het Humanity House wil via aansprekende films belangrijke onderwerpen aansnijden en met jou hierover in gesprek gaan. Na de film is er een gesprek met Ine Stoltenborgh, één van de geïnterviewde vrouwen uit de documentaire. Het gesprek wordt geleid door Peggy Stein.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Tong Tong Fair. Onder de aanwezigen verloot de Tong Tong Fair voor één persoon twee vrijkaartjes voor de het grootste Indische evenement ter wereld.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00