Humans on the Move: debat & filmfragmenten - Humanity House

Agenda

overzicht
zo
10 jan
2016

Fragmenten & Debat

Humans on the Move: debat & filmfragmenten

De vluchtelingencrisis blijft dagelijkse kost in de media. In dit debat aan de hand van filmfragmenten spreken we over de vraag of die aandacht ook tot een oplossing leidt. Ook praten we met Syriërs in Nederland over hoe zij zich inzetten voor een oplossing in hun thuisland – en hoe zij en hun collega-activisten de moraal hoog houden.

Over de Sprekers

Bram van Ojik (Speciaal migratiegezant voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken), Leo Lucassen (Hoogleraar Arbeid en Migratie aan de Universiteit van Leiden), Mohammad Abdulazez (Syrische fotojournalist), Mohammed Badran (Oprichter and vrijwilliger van Syrische Vrijwilligers in Nederland (SYVNL)).

Moderator is journalist en filmmaker Els van Driel.

Fragmenten die we laten zien komen uit My Aleppo, District Zero, This is Exile: Diaries of Child Refugees, Walls, Those Who Feel the Fire Burning en Lampedusa in Winter. Sprekers worden binnenkort bekend gemaakt.

Over dit programma

IDFA, het wereldberoemde documentairefestival, komt dit jaar ook naar Den Haag! In samenwerking met Oxfam Novib vertonen we 10 januari in het Humanity House twee bijzondere documentaires (A Syrian Love Story & Walls) over migratie & vluchtelingen, met daar tussenin een interactief debat aan de hand van filmfragmenten. Wil je het hele programma bijwonen, inclusief een biologische lunch? Koop dan voordelig een passepartout voor €17,50,- Stuur hiervoor een mailtje naar onze programmamakers voor 7 januari.

Details

  • Engels
  • 14:00
  • 14:30
  • 16:30