IDFA Documentaire: Those Who Jump - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
22 Jan
2017

Documentaire

IDFA Documentaire: Those Who Jump

Deze bijzondere documentaire biedt een ander perspectief op de migrantenproblematiek. Doordat een van de migranten, de Malinese Abou Bakar Sidibé, de camera hanteerde, geeft Those Who Jump een ongepolijst beeld van het keiharde migrantenbestaan.

Een grote groep Afrikaanse migranten bivakkeert onder uiterst primitieve omstandigheden op een heuvel in Noord-Marokko. Elke dag kijken ze uit over de Spaanse enclave Melilla en de Middellandse Zee daarachter. Ze dromen over een nieuw bestaan in Europa en maken plannen om illegaal de grens over te steken. Die grens wordt echter gevormd door een hoog hek, dat dag en nacht met camera’s bewaakt wordt en waarachter politiemensen klaarstaan om degenen die de sprong wagen, hardhandig tegen te houden. Slechts een enkeling lukt het; anderen worden opgepakt, geven op of moeten de sprong met hun leven bekopen.

Estephan WagnerMoritz Siebert en Abou Bakar Sidibé geven in deze indrukwekkende film een stem aan de doorgaans onzichtbare hoofdpersonen in het Europese migratievraagstuk.

Bekijk hier de trailer:

Over dit programma

IDFA, het wereldberoemde documentairefestival, komt voor de tweede keer naar Den Haag! In samenwerking met Oxfam Novib vertonen we op 22 januari de bijzondere documentaire Those Who Jump, over de ervaringen van migranten aan de Marokkaans-Spaanse grens. Voorafgaand aan de film gaan we aan de hand van filmfragmenten in debat over wat het voor mensen betekent wanneer hun leven (tijdelijk) stilstaat. Beide programmaonderdelen zijn los van elkaar te bezoeken.

We Are Public

Ben jij We Are Public-lid? Dan kan je gratis naar binnen op vertoon van je pas. Wil je zeker weten dat je een plekje hebt, stuur dan een mailtje naar programmering@humanityhouse.org o.v.v. datum + programma. Vermeld hierbij dat je een We Are Public-pas hebt. Gereserveerde kaarten kunnen op de dag zelf tot uiterlijk een 30 minuten vóór aanvang bij de kassa worden opgehaald. Vergeet niet je We Are Public-pas mee te nemen.

Details

  • Engels, Frans
  • 15:30
  • 16:00
  • 17:30