Foto journalist Chris de Bode - Humanity House

Agenda

overzicht
Sat
20 Sep
2014

Fotografie programma

Foto journalist Chris de Bode

In een boeiende lezing toont Chris de Bode vluchtelingenstromen in landen als Syrië, Zuid-Soedan en Kenia door de ogen van de fotograaf. Aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen vertelt hij over de verantwoordelijkheden die het vak met zich mee brengt, over zijn omgang met ethiek, over de twijfels die hij daarbij heeft en de keuzes die hij als fotojournalist moet maken. Hij doet dit o.a. aan de hand van beelden die hij voor onze partner Save the Children heeft gemaakt.

Over de fotograaf

Chris de Bode is journalistiek fotograaf en maakt al twintig jaar fotoreportages over de problematiek in ontwikkelingslanden en conflictgebieden. Met zijn foto’s vertelt hij persoonlijke verhalen waarmee hij de emotie van het moment probeert over te brengen. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd en geëxposeerd. Hij won prijzen bij o.a. World Press Photo Award en de Zilveren Camera.

Eefje Blankevoort (filmmaker, journalist en oprichter van het journalistieke onderzoeksbureau Prospektor) gaat deze middag in gesprek met Chris de Bode.

Gratis fototentoonstelling No lost generation

Bezoek na afloop van de lezing én van 16 t/m 28 september gratis de fototentoonstelling ‘No lost generation’ in de foyer van het Humanity House. Die laat de verhalen van Syrische vluchtelingenkinderen in Jordanië zien, zowel in de gastgemeenschappen als in vluchtelingenkamp Za’atari. Chris de Bode maakte deze serie in opdracht van kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Dit programma is onderdeel van het eerste jaarlijkse Just Peace weekend van 19 t/m 21 september in Den Haag.

Foto: Chris de Bode / Save the Children

Details

  • Nederlands
  • 18:00
  • 19:30
  • 21:00