Inspiratielunch: Een circusschool in Kabul - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
21 Mar
2019

Lezing

Inspiratielunch: Een circusschool in Kabul

"Lachen is het tegengif voor oorlog"

Tijdens deze inspiratielunch kan je genieten van een heerlijke lunch én je tegelijkertijd laten inspireren door het verhaal van David Mason. David Mason liet in 2002 zijn leven in Denemarken achter om in Kabul een circusschool op te richten. Met zijn Mobile Mini Circus for Children wil hij kinderen de kans geven om op een positieve manier door te leren en hun eigen geluk te vinden. 

Duizenden kinderen in Kabul lijden onder oorlogstrauma’s. In plaats van te focussen op de donkere, traumatische ervaringen van de kinderen, gelooft David dat het vertrouwen in hun eigen vaardigheden veel belangrijker is. In het circus ontdekken de kinderen hun eigen creativiteit door te jongleren, aan acrobatiek te doen en te zingen.

Een paar jaar geleden verscheen David in een aflevering van Floortje naar het einde van de wereld, waarin hij een openhartig gesprek voerde met Floortje Dessing. “Je kan er voor kiezen negatief te zijn, en je te richten op de pijn en het oplossen daarvan. Wij doen het tegenovergestelde. Er is namelijk nog zo veel positiefs. We richten ons daar op, ontwikkelen het, zodat het het negatieve overvleugelt”, aldus David in deze uitzending.

Tijdens deze lunchlezing vertelt David over zijn werk en zijn pedagogische visie op het werken met kinderen in oorlogsgebieden. Hij wordt geïntroduceerd door fotograaf Thijs Broekkamp. Thijs ontmoette David in Afghanistan en maakte daar een kort filmpje over:

Je kan een kaartje inclusief of exclusief lunch kopen.

Over de sprekers

  • David Mason groeide op in Iran en Denemarken en stichtte in 2002 het MMCC (Mobile Mini Circus for Children)  in Afghanistan. Hiermee geeft hij jonge Afghanen een kans om hun creativiteit te ontdekken op een positieve manier. Met zestien jaar ervaring is MMCC uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie in vrolijke en innovatieve pedagogie voor oorlogskinderen en breidt het uit naar landen met vergelijkbare conflicten.
  • Thijs Broekkamp is een reisfotograaf. Hij was in Afghanistan voor zijn fotografieproject ‘The Stans project’. Voor dit project reist hij af naar Afghanistan en naar alle voormalige Soviet koloniën in Centraal Azie. Daar wil hij onderzoeken hoe het komt dat we zo vaak vooroordelen hebben over plekken en mensen, waar we zo weinig van afweten.

 

Bekijk het facebook-event hier

Details

  • Engels
  • 12:30
  • 13:00
  • 14:00