International Queer & Migrant Film Festival - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
12 Dec
2018

Film

International Queer & Migrant Film Festival

The Migrant Mixtape & A Moment in the Reeds

Tijdens dit festival vertonen wij twee films waarin je aangrijpende queer en migrantenverhalen ziet. Zo zie je verhalen van Arabische LHBTIQ vluchtelingen die een poging doen om een nieuw leven op te bouwen in Canada. In de tweede film zie je een ontroerende liefdesverhaal van een Finse jongeman en een Syrische vluchteling.

The Migrant Mixtape

Arabische LHBTIQ vluchtelingen sturen de Migrant Mixtape, een reeks ingesproken brieven aan Helem Montreal. Ze vragen steun bij hun asielaanvraag in Canada om te ontsnappen aan het homogeweld in hun eigen land. Adib Mardine vertelt ons over de procedure die zijn leven veranderde.

Regisseur: Elie Jean Tahchi

Duur: 22 minuten

Taal: Arabisch, Engels, Frans

Ondertiteling: Engels

A Moment in the Reeds

Een bitterzoet verhaal over aantrekkingskracht. A Moment in the Reeds vertelt het liefdesverhaal van Leevi, een verloren zoon die terugkeert naar zijn geboorteland Finland om zijn vader tijdens de zomer te helpen met het opknappen van het vakantiehuis en ontmoet Tareq, een jongen die onlangs is gevlucht uit Syrië.

Nadat Leevi naar Parijs is verhuisd om te studeren, keert hij voor de zomer terug naar zijn thuisland Finland om zijn vader te helpen met het renoveren van hun vakantiehuisje aan een meer. De Syrische Tareq is ingehuurd om hen te helpen met het werk. In de Finse midzomer brengen ze een paar dagen met elkaar door om elkaar beter te leren kennen en ontwikkelen de twee jonge mannen een bijzondere band.

Als een tegenreactie op het gebrek aan queer verhalen in het Finse filmlandschap, is A Moment in the Reeds een van de eerste queer films gemaakt in het Scandinavische land. De film toont Finland vanuit het perspectief van een immigrant en emigrant en geeft een stem aan zowel etnische als seksuele minderheden die lang werden gemarginaliseerd. Een verhaal over de zoektocht naar vrijheid, acceptatie en een plek om ‘thuis’ te kunnen noemen.

Regisseur: Mikko Makela

Duur: 108 minuten

Taal: Fins en Engels

Ondertiteling: Engels

Over het festival

De vierde editie van het International Queer & Migrant Film Festival vindt plaats van 5 tot 12 december in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem en Rotterdam. Het filmfestival toont verhalen van mensen die vanwege hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit zijn gevlucht. Het festival belicht deze verhalen door middel van film, debat, tentoonstellingen en workshops rond seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen.

Misdaden tegen Yezidi's: Impact en respons
Volg het Facebook event hier 

Details

  • ENG ondertiteling
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:45