Internationale Vrouwendag: She's got the power - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
05 Mar
2020

Evenement

Internationale Vrouwendag: She’s got the power

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag organiseren Hivos en Humanity House een inspirerend evenement over globale solidariteit rondom vrouwenemancipatie: She’s got the power.

Wereldwijd zijn er op basisniveau ongelijkheden tussen mannen en vrouwen. Denk aan de loonkloof, gedrag op straat en representatie in de media. Tijdens She’s got the power gaan we in gesprek over gendergelijkheid en vrouwenrechten. Dat doen we in verschillende vormen: met krachtige persoonlijke verhalen, muziek en dialoog.

Er is een panelgesprek over en met vrouwen in de politiek. Daarna is er een keynote van Madeleijn van het Instagram-account @Zeikschrift. Op dit account bespreekt Madeleijn misstappen van media omtrent diversiteit en inclusiviteit. Tijdens haar keynote zal zij haar perspectief delen over hokjesgeest en seksistisch wat betreft vrouwen in de media.

Tijdens She’s got the power horen we ambitieuze vrouwen die streven naar een eerlijke samenleving waarin mannen en vrouwen profiteren van dezelfde kansen en rechten. Hivos biedt daarom, in samenwerking met Humanity House, een podium aan dappere vrouwen, die nationaal en internationaal werken aan een gelijkwaardige samenleving.

Over de sprekers

  • Kirsten van den Hul is namens de PvdA lid van de Tweede Kamer en schrijver van het boek shevolution. In dit boek schrijft Kirsten over het belang van diversiteit en verbondenheid, voorwaarden om te streven naar een samenleving zonder seksisme, racisme, discriminatie en polarisatie.
  • Gina Lafour is vrijwilliger bij Stem op een Vrouw en werkt daarnaast voor Fashion for Good, een platform voor duurzame innovatie rond mode. In het verleden was zij bestuurslid van Amsterdam United, een intersectioneel studentenplatform van de Universiteit van Amsterdam.
  • Laury Haytayan is een onafhankelijk kandidate van het Libanese parlement. Binnen het door mannen gedomineerde politieke systeem van Libanon zet Laury zich in om meer vrouwen actief te krijgen in de politiek. Met een achtergrond in journalistiek en de politiek van het Midden-Oosten werkt zij als regionaal manager bij het National Resource Governance Institute, een belangenbehartiger en beleidsadviesbureau voor olie- en gasbronnen.
  • Madeleijn van den Nieuwenhuizen (28) is rechtshistoricus en mediacriticus. Ze brengt met haar Instagram-account @Zeikschrift misstanden in de Nederlandse media aan het licht. Madeleijn focust zich op stereotypes, inclusiviteit en taalgebruik. Onlangs vertelde ze aan Trouw waarom media kritische ogen nodig hebben. Madeleijn schrijft essays voor VOGUE en opiniestukken voor o.a. Parool en NRC. 

Muziek

MS.ABA, ook wel bekend als Augustina Austin is een singer-songwriter met Ghanese roots. Augustina brengt een nieuw geluid genaamd: AfroSoul. Ruim 10 jaar zet MS.ABA zich in voor het verbinden van voornamelijk vrouwen in de Afrikaanse diaspora met het continent. Ook heeft ze verschillende platformen gecreëerd, zoals Abina Online, Shero (een vrouwenmovement en kledinglijn) en Africa on Focus (een wekelijks radioprogramma op Hiradio).

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:45