IOM Movie & Debate: Als ik daar ben - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
03 May
2017

Film & Debat

IOM Movie & Debate: Als ik daar ben

Tijdens deze tweede bijeenkomst van Movie & Debate staat de kracht van diaspora projecten centraal. Een positief aspect van migratie dat vaak onderbelicht blijft.

Mensen die ooit hun thuisland hebben verlaten gebruiken vaak hun kennis en ervaring om de groei en ontwikkeling van hun land van herkomst te stimuleren. Dit was aanleiding voor IOM om het project Connecting Diaspora for Development op te zetten. Maar wat zijn de benodigde condities voor succesvolle diaspora ontwikkelingsprojecten? Waar lopen diaspora experts vaak tegen aan? En hoe kunnen zij het best ondersteund worden?

We praten hierover met verschillende experts onder leiding van Georgina Kwakye. Ook kijken we de korte documentaire ‘Als ik daar ben‘ van Marjolein Veldman.

Over de docu

‘Als ik daar ben’ is een documentaire die de positieve bijdrage van migranten aan hun geboorteland vertelt. We ontmoeten Amar, Saïda en Gyzlene. Ze zijn geboren in Marokko en wonen in Nederland. Alle drie steken ze de handen uit de mouwen voor goede doelen in hun geboorteland. In de documentaire gaan we op zoek naar de drijvende kracht achter hun projecten. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Helpt hun kennis van Marokko en het spreken van dezelfde taal? En komen ze er daardoor makkelijker achter wat mensen daar écht willen?

Over de sprekers

Moderator is Georgina Kwakye. Zij is onder andere oprichtster van Pimp my village, een crowdfundplatform dat migranten ondersteunt die ontwikkelingsprojecten hebben opgezet in hun land van herkomst, en van Stichting Ghanasi dat ontwikkelingsprojecten in Ghana ondersteunt. Bij het grote publiek is Kwakye vooral bekend als actrice in onder andere GTST en als presentatrice van MTV.

Over dit programma

Met Movie & Debate wil IOM Nederland door middel van films een gesprek voeren over verschillende aspecten van migratie. Na elke films vindt er een panelgesprek plaats met experts.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Details

  • Engels
  • 16:30
  • 17:00
  • 18:30