IOM Movie & Debate: The Invisible City [Kakuma] - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
27 Sep
2017

Film & Debat

IOM Movie & Debate: The Invisible City [Kakuma]

Hoe bouw je een thuis op een plek die ‘nergens’ heet? Filmmaker Lieven Corthouts woonde vier jaar in het vluchtelingenkamp Kakuma; een van de heftigste plekken op aarde. Vanavond kijken we naar de film die hij er maakte en gaan we met hem én elkaar in gesprek.

Het vluchtelingenkamp Kakuma, in het noordwesten van Kenia, is de snelst groeiende stad in de regio. Het is een van de heftigste plekken op aarde. Veel vluchtelingen die in het kamp aankomen zijn kinderen die door hun ouders zijn weggestuurd uit conflictgebieden. Ondanks de moeilijke omstandigheden in het kamp benutten deze kinderen alle kansen om een toekomst op te bouwen.

Filmmaker Lieven Corthouts woonde vier jaar in het kamp. In zijn film laat hij de dynamiek zien van een vluchtelingenkamp en hoe inventief de bewoners zijn. Kan Kakuma mensen een toekomst bieden? Of is het een wachtkamer waar alles is gericht op het plannen van een reis naar Europa?

Met de vertoning van de film ‘The Invisible City [Kakuma] wil IOM bijdragen aan de actuele discussie over migratie, en nodigt je bij dezen uit om hier aan deel te nemen.

Foto © Lieven Corthouts

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:30