It's a Girl - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
11 Oct
2013

Film met nagesprek

It’s a Girl

Deze avond is een initiatief van de GOPIO Women’s Council.

Volgens een schatting van de Verenigde Naties worden er zo’n 200 miljoen meisjes op aarde “vermist”. Dit is een gevolg van de zogenaamde female gendercide; het bewust afbreken van zwangerschappen of achterlaten van meisjes vlak na de geboorte in onder meer India en China. Hierdoor is de natuurlijke verhouding tussen mannen en vrouwen in deze landen uit balans. Met alle gevolgen van dien voor de huidige positie van vrouwen in India en China. Om dit grote sociaal-maatschappelijke probleem in Nederland bespreekbaar te maken, wordt de indringende documentaire ‘It’s a Girl’ vertoond in het Humanity House. Na de documentaire is er een nagesprek met experts en het publiek. Deze aflevering van Humanity Cinema is een initiatief van GOPIO Women’s Council i.s.m. het Humanity House.

In gesprek met …

Na afloop gaan Ashis Mathura (geestelijk verzorger bij het gezondheidscentrum Levinas en Hindu-geestelijke), Kamlesh Madan (emeritus geneticus) en Indra Boedjarath Seksuoloog en psychotherapeut met elkaar en het publiek in gesprek over de gevolgen van deze female gendercide. Het gesprek wordt geleid door Manish Dixit (Directeur ContexCity B.V. en voorzitter van de Rotterdam-Den Haag afdeling van GOPIO).

Den Haag is in oktober in de ban van India. De hele maand staat de hofstad bol van de Indiase culturele activiteiten. Op vrijdag 11 oktober vertoont het Humanity House de documentaire It’s a Girl, over babymoord in India en China. Op donderdag 31 oktober is de komische Bollywoodfilm English Vinglish te zien.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30