Jemenieten aan het woord over het vredesproces - Humanity House

Agenda

overzicht
ma
16 sep
2019

verhalen

Jemenieten aan het woord over het vredesproces

De oorlog in Jemen duurt nu vijf jaar. In het nieuws hoor je echter weinig over dit conflict en de Jemenieten die zich inzetten voor wederopbouw van het land. Tijdens deze bijeenkomst delen zij hun verhaal in korte, persoonlijke toespraken en geven zo een belangrijk inzicht in het dagelijks leven in Jemen en wat de lokale behoeftes en uitdagingen zijn. 

De oorlog in Jemen heeft geleid tot één van de ergste humanitaire crises ter wereld. Sinds het begin van het conflict zijn er vier rondes van vredesbesprekingen georganiseerd onder leiding van de Verenigde Naties. Steeds kwam naar voren dat de inbreng van jongeren en vrouwen daarbij belangrijk is. Maar, in de praktijk blijkt dat de uiteindelijke invloed van deze groepen minimaal is, terwijl dit juist zo belangrijk is voor duurzame en inclusieve vrede.

De Jemenieten die hun verhaal delen werken voor organisaties die zich inzetten voor vrouwen en jongeren in Jemen. Zo hoor je verhalen over hoe het leven in Jemen doorgaat en hoe zij proberen jongeren en vrouwen te betrekken bij het vredesproces. Ze geven inzichten in de initiatieven die zij opzetten en wat de grootste uitdagingen en behoeftes zijn. Hoe kunnen internationale beleidsmakers en hulporganisaties het beste hulp bieden die passend is.

Het programma wordt afgesloten met een lunch en er is een expositie te bekijken.

Over de sprekers

  • Eén spreker zal vertellen over de rol van kunst en cultuur bij het betrekken van jongeren in het vredesproces.
  • Een onafhankelijke jeugdvertegenwoordiger vertelt over de rol van jongeren in vrede, maar ook in oorlog.
  • Een spreker vertelt over hoe het is om te werken onder verschillende autoriteiten en met zulke beperkte (financiële) middelen.

Over dit programma

09:30 – 10:45     Persoonlijke verhalen van de sprekers

10:45 – 11:15 .   Pauze: Koffie & Thee

11:15 – 12:00     Panel discussie

12:00 – 13:00 .   Lunch & tentoonstelling van Yemeni kust & portretten

Dit programma wordt georganiseerd door CARE, The Hague Academy for local governance en WO=MEN.

Details

  • Engels
  • 09:00
  • 09:30
  • 12:00

Ook te zien