Kindercollege: hoe werkt het Glazen Huis? - Humanity House

Agenda

overzicht
zo
08 nov
2015

Kindercollege

Kindercollege: hoe werkt het Glazen Huis?

3FM organiseert met het Glazen Huis elk jaar een enorme inzamelingsactie voor het Rode Kruis. In de week voor kerst worden drie dj’s opgesloten in het glazen huis om een week lang, zonder eten, verzoekplaatjes te draaien. Daarmee vragen ze zoveel mogelijk aandacht voor een stille ramp.

Persvoorlichter Merlijn van het Rode Kruis vertelt jullie hier alles over: van het 1e Glazen Huis in Utrecht in 2004, tot de stille ramp waarvoor dit jaar in Heerlen geld wordt ingezameld: jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever.

Museum Jeugd Universiteit
Dit speciale college is onderdeel van Museum Jeugd Universiteit: een reeks colleges speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat te maken heeft met het museum waarin ze worden gegeven. De sprekers zijn altijd inspirerende mensen en experts die waanzinnig veel over hun onderwerp weten.

Aanmelden
Kom je ook? Opgeven is noodzakelijk. Schrijf je dus snel in via de website van Museum Jeugd Universiteit.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 11:00
  • 11:30
  • 12:30

Ook te zien