Kinshasa Kids - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
27 Feb
2014

Filmvertoning met nagesprek

Kinshasa Kids

In de chaotische hoofdstad van Congo leven zo’n dertigduizend verstoten kinderen op straat omdat ze door hun ouders van hekserij worden beschuldigd. Eén van deze straatkinderen is José, die door zijn ouders op straat is geschopt omdat hij bezeten zou zijn van de duivel. Hij begint samen met zijn vrienden muziek te maken met alles wat voorhanden is: van hamers, oude plastic flessen en kapot elektronisch speelgoed. Onder leiding van Bebson, een lokale rapper met een groot hart, starten de kids een heuse band, die ze heel toepasselijk The Devil Does not Exist noemen.

In gesprek met…

Het Humanity House wil via aansprekende films belangrijke onderwerpen aansnijden en met jou hierover in gesprek gaan. Na de film is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De spreker voor deze Humanity Cinema is theatermaker Guido Kleene. Hij verbleef een tijdlang in Congo en schreef en regisseerde bij zijn eigen theatergroep Compagnie Dakar Enfants Sorciers, over Congolese kindheksen.

I.s.m. Movies that Matter

De filmreeks Humanity Cinema wordt mede mogelijk gemaakt door Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International dat via films ogen wil openen voor mensenrechten. Movies that Matter organiseert van 20 t/m 26 maart 2014 het Movies that Matter Festival in Den Haag.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands/Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 22:30