Wat kun je wel doen? Het enigma van Syrië - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
10 Oct
2013

Debat

Wat kun je wel doen? Het enigma van Syrië

Dit programma is een initiatief van “The Room of Listening“, mede mogelijk gemaakt dankzij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De humanitaire tragedie die zich in Syrië sinds de lente van 2011 afspeelt is onbeschrijfelijk. De eerste vragen die Syriërs stellen zijn: ‘Waarom helpt Europa ons niet? Zijn jullie bang voor de fundamentalisten? Wij zijn liberale Syriërs en jullie buren…’

Terwijl het een uitzichtloze situatie lijkt, betekent dit niet dat je niets kan doen. Laten we de discussie to attack or not to attack ontstijgen en dieper op de vraagstukken ingaan ten einde in beweging te komen.

Wat kun je wél doen: The Enigma of Syria. Een avond over persoonlijke drijfveren om in beweging te komen en om Syrië beter te leren kennen vanuit verschillende invalshoeken: politiek, economisch, humanitair en kunst.

In gesprek met…

Martijn van Tol, journalist OneWorld: ‘Summerschool langs de Syrische grens’ 


 Esseline van de Sande, organisatie-adviseur, coach & essayist: Veerkracht in tijden van crisis: Syriërs in Jordanië Husam Alkatlaby, data analyst en research Syria Justice and Accountability Centre: ‘Never late to document the truth in Syria’, Reflectie: Paul Aarts, Senior Lecturer in International Relations University of Amsterdam, Muhsin al Saraj, dichter ‘Dimasq, Damascus’ en een muzikaal intermezzo van Sattar al Sady.

Moderator van de avond is Lex Bohlmeijer radio en televisiemaker bij de NCRV.

Dit programma is gelinkt aan de huidige tentoonstelling Humanity City. In deze tentoonstelling laten beroemde en minder bekende mensen zien hoe zij een bijdrage leveren aan een betere, mooiere en rechtvaardiger wereld.

Zeker zijn van een plek?

Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken. Beschik je over een studenten-, Ooievaars-, CJP- of 65+pas, reserveer dan een plaats via aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Enigma van Syrie/ kortingspas) en koop je kaartje aan de kassa van het Humanity House.

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00