Living under drones - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
19 Feb
2014

Debat

Living under drones

Drones zijn op afstand bestuurbare vliegtuigen, die steeds vaker bij conflicten worden ingezet. Drone-aanvallen veroorzaken ook burgerslachtoffers, maar hun verhalen horen we nauwelijks. Op uitnodiging van vredesorganisatie PAX en de Britse mensenrechtenorganisatie Reprieve vertellen twee Pakistaanse slachtoffers van drones over de dodelijke kanten van dit steeds vaker gebruikte wapen. Hoe ervaren deze mensen de continue aanwezigheid van bewapende Drones boven hun dorpen?

Over de sprekers / ontvoerde drone-slachtoffer aan het woord

Kereem Khan en Noor Behram (slachtoffers van drone-aanvallen in Pakistan), Kat Craig (Reprieve), Wim Zwijnenburg (PAX) en Harry van Bommel (SP Tweede Kamerlid en woordvoerder Europese en Buitenlandse Zaken). Kareem Khan was afgelopen week nog in het nieuws omdat hij vlak voor zijn vertrek naar Europa in zijn thuisland was bedreigd, ontvoerd en gemarteld. Hij besloot na zijn vrijlating toch naar Europa te komen om aandacht te vragen voor de gevolgen van drone-aanvallen.

Zeker zijn van een plek?

Reserveren is aanbevolen. Reserveer je plek via de website door op de zwarte button links te klikken.

Het Humanity House organiseert dit debat aan de vooravond van een Algemeen Overleg over drones in de Tweede Kamer op 20 februari.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 18:00
  • 18:30
  • 20:00