Lost in Lebanon - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
03 May
2018

Verslag

Gesprek terugluisteren

Luister het gesprek terug op ons blog.

Docu + nagesprek

Lost in Lebanon

De documentaire Lost in Lebanon vertelt het verhaal van vier Syriërs die hun uiterste best doen een nieuw leven op te bouwen in Libanon. Een intiem portret over de kracht van Syriërs die alles kwijt zijn geraakt door de voortdurende oorlog, maar niet opgeven. Na de film praten we met de makers en met Tineke Ceelen, directrice van Stichting Vluchteling.

In Libanon wonen meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen. Zij moeten een nieuw bestaan opbouwen in onmogelijke omstandigheden. Lost in Lebanon laat het verhaal zien van vier van hen. Stuk voor stuk verhalen over verlies en verdriet, maar ook over inspiratie en hoop.

Zo zien we Sheikh Abdo, die zijn eigen school opricht en onderwijs geeft aan Syrische kinderen. Ook volgen we de vrijwillige leraar Nemr, zelf nog maar een tiener. Verder zien we de kunstenaar Mwafak, die in onzekerheid probeert te overleven in de straten van Beiroet zonder geldige papieren. De vierde is architect Reem, die zelfvoorzieningsprogramma’s organiseert voor nieuwe vluchtelingen.

Na de film praten we verder over de huidige situatie van Syriërs in Libanon met de makers van de film Georgia en Sophia Scott, en Tineke Ceelen, directrice van Stichting Vluchteling die onlangs nog naar Libanon reisde.

Over dit programma

We organiseren dit programma in samenwerking met Stichting Vluchteling in aanloop naar Nacht van de Vluchteling 2018. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Het geld gaat naar de opvang van vluchtelingen wereldwijd.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:30