Mensenrechten-schendingen en internationaal recht - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
03 Feb
2015

Interactief debat

Mensenrechten-schendingen en internationaal recht

De houding van economisch dominerende landen lopen vaak niet in lijn met hun houding ten aanzien van internationaal recht. China bijvoorbeeld, beschouwt internationaal recht en mensenrechten nog steeds als een vorm van westerse inmenging in binnenlandse zaken. Mensenrechtenexpert Michael Liu uit China wil dat veranderen en gelooft in internationaal recht als kader voor internationale betrekkingen waarmee landen met elkaar verbonden kunnen worden. Tijdens deze editie van HagueTalks gaat Liu in dialoog met de zaal en met zeven mensenrechtenexperts van over de hele wereld.

Over de spreker

Mr. Michael Liu is oprichter en secretaris-generaal van het Chinese Initiative on International Criminal Justice en is advocaat bij het Cambodja-tribunaal en adjunct-professor aan de Koninklijke Universiteit van Recht & Economie Phnom Penh.

De overige mensenrechtenexperts: Gautam Bhatia (India), Jimena Suarez Ibarrola (Mexico), Angela Uwandu-Morgan (Nigeria), Sergey Golubok (Rusland), Iryna Kushnir (Oekraïne), Ali Zeynel Gökpinar (Turkije) en Sayi Nindi (Zuid-Afrika).

HagueTalks is een wereldwijde, interactieve debatserie over onderwerpen op het werkgebied van vrede en gerechtigheid. HagueTalks is een initiatief van Hague project Peace and Justice. Het bezoek van de mensenrechtenexperts aan Den Haag is onderdeel van het Dutch Visitors Programme van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00