Museumnacht: Freak Like Me - Humanity House

Agenda

overzicht
Sat
21 Oct
2017

Verslag

Aftermovie foto's en meer

Kijk de aftermovie, foto’s en het optreden van Massih Hutak en Shaza Manla nu terug op ons blog.

Museumnacht

Museumnacht: Freak Like Me

Tijdens de Haagse Museumnacht is er ook in het Humanity House van alles te doen. Er zijn optredens van rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla. Daarnaast is onze ervaringsreis door de inzet van acteurs nog levensechter dan normaal. Bekijk het programma hieronder en mis het niet!

Cross-over performance van rapper Massih Hutak & kanunspeler Shaza Manla

Rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla geven speciaal voor Museumnacht een muzikale performance over het thema ‘Freak Like Me’. Met confronterende humor en muziek dagen ze jou uit om je eigen vooroordelen onder de loep te nemen.

Beiden weten ze hoe het is om als ‘anders’ gezien te worden. Massih vluchtte als zesjarige uit Afghanistan en Shaza op negenjarige leeftijd uit Syrië. Massih is nu een bekende rapper, columnist en schrijver en spreekt zich uit over allerlei maatschappelijke kwesties. Zo kennen velen hem van de stevige brief die hij aan Rutte schreef. Of misschien heb je hem op Lowlands horen uitleggen waarom hiphop de oplossing is voor alle wereldproblematiek. Maar ook zijn eigen rap liegt er niet om. Shaza trad in Syrië al veel op. Door haar grote muzikale talent heeft ze in een paar jaar tijd de Nederlandse klassieke muziekwereld veroverd.

Vernieuwde ervaringsreis: hoe voelt het om te vluchten?

Kruip in de huid van een vluchteling en ervaar hoe het is om alles achter te moeten laten. Speciaal voor Museumnacht maken acteurs deze 45 minuten durende interactieve ervaring nog levensechter. Goed om te weten: sinds februari is onze ervaringsreis vernieuwd. Je ontmoet nu virtueel acht mensen uit verschillende delen van de wereld, met alle acht een totaal ander verhaal. Gemene deler: ze zijn allemaal gevlucht en in Nederland beland.

Haal de activist in jezelf naar boven met Ai Weiwei

Waartegen of waarvoor kom jij in actie? Maak je eigen protestbord in ons speciale Museumnacht-cafe. Hier is de fototentoonstelling Relating to Refugees van de wereldberoemde Chinese kunstenaar én activist Ai Weiwei te zien. Hij maakte duizenden iPhone foto’s in vluchtelingenkampen in onder andere Syrië, Turkije en Frankrijk. Op de duizelingwekkende hoeveelheid foto’s zie je persoonlijke ontmoetingen van de kunstenaar met mensen op de vlucht in vaak tragische situaties. Laat je door Ai Weiwei inspireren om de activist in jezelf naar boven te halen. En laat je stem horen!

Studio Aleppo

In de fototentoonstelling ‘Studio Aleppo Den Haag‘ stellen nieuwe en oude inwoners van Den Haag zich aan je voor. Sommigen zijn hier geboren en hebben nooit ergens anders gewoond. Anderen wonen hier nog maar net, omdat ze moesten vluchten uit hun geboorteland. De foto’s zijn gemaakt door topfotografe Robin de Puy tijdens een pop-up fotostudio in het Humanity House.

Naast de prachtige portretten van Robin de Puy, zijn ook fotonegatieven uit Aleppo te zien. Deze negatieven zijn gevonden tussen het puin in het verwoeste Aleppo door de Syrische fotograaf Issa Touma. Ze vormen de aanleiding voor het project ‘Studio Aleppo’.

Openingstijden en tickets

Tijdens Museumnacht zijn we open van 20.00 tot 01.00 uur. Massih en Shaza treden drie keer op: om 20.15, 20.50 en 21.25 uur. (Dit zijn de correcte tijden! Helaas staan er verkeerde tijden in het Museumnacht-programmaboekje.) Zorg dat je op tijd bent, want er is maar een beperkt aantal plekken!

Belangrijk: wij verkopen zelf géén toegangskaarten voor Museumnacht. Deze kun je bestellen via de website van Museumnacht Den Haag. Hier vind je ook de ‘offline’ verkooppunten.

Details

  • NL + EN
  • 20:00
  • 20:00
  • 01:00