Museumnacht in Humanity House - Humanity House

Agenda

overzicht
za
06 okt
2018

evenement

Museumnacht in Humanity House


Op zaterdag 6 oktober 2018 openen verschillende Haagse culturele instellingen hun deuren speciaal voor jou van 20.00 tot 01.00 uur tijdens de Museumnacht Den Haag. Met het thema IN VUUR EN VLAM wordt het een bijzonder warme avond met hete kunst, vurige optredens en vlammende activiteiten. Ook in het Humanity House valt er van alles te beleven. Bekijk hier ons Museumnacht-programma:

Ervaringsreis
Kruip in de huid van een vluchteling en ervaar hoe het is om alles achter te moeten laten. Speciaal voor Museumnacht maken acteurs deze 45 minuten durende interactieve ervaring nog levensechter. In de reis ontmoet je virtueel acht mensen uit verschillende delen van de wereld, met alle acht een totaal ander verhaal. Gemene deler: ze zijn allemaal gevlucht en in Nederland beland.

Dabke workshop
Kom in vuur en vlam te staan tijdens onze opzwepende Dabke Night Workshop. Dabke, wat in het Arabisch letterlijk ‘stampen’ betekent, is een modern Levantijns-Arabische cirkel-volksdans en wordt uitgevoerd in o.a Palestina, Libanon, Jordanië, Irak en Syrië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. De basis van de dans leer je in deze workshop en het leukste is: je danst dabke altijd samen!

Henna tattoo & live-muziek
Laat je zelf versieren door onze henna artiesten. In veel landen is het traditie om je handen met henna te versieren, wanneer je gaat trouwen. Tijdens museumnacht kan je een tattoo laten zetten in het teken van de liefde, terwijl je luistert naar live-muziek van Pastiche. Zo ben je helemaal klaar voor de nacht.

Details

  • 19:30
  • 20:00
  • 01:00

Ook te zien