Herstel in Zuid-Soedan en Oeganda - Humanity House

Agenda

overzicht
wo
16 apr
2014

Films & debat

Herstel in Zuid-Soedan en Oeganda

Twee korte films vormen onze inkijk in Zuid-Soedan en Oeganda en laten ons een fragment zien van de realiteit in deze twee landen. In Zuid-Soedan zien we twee ondernemers in Juba en reflecteren over het belang van het bedrijfsleven voor de ontwikkeling van een stabiele staat. In het noorden van Oeganda zien we hoe mensen hun voedselvoorziening proberen te verzekeren, en hoe de Nederlandse organisatie ZOA hen daarin wil ondersteunen. Beide films belichten de eigen activiteiten van mensen, het belang van internationale hulp, en een aantal van de uitdagingen die erbij komen kijken.

De première van deze twee korte films over Zuid-Soedan en Oeganda zal debat oproepen over sociaal-economisch herstel in fragiele omgevingen, na of zelfs tijdens een conflict. Is er veel te winnen, of moeten we de beperkingen die deze uitdagende context met zich meebrengt, gewoon maar accepteren?

Over de sprekers

Naar aanleiding van de films gaan we in gesprek met Rens Twijnstra (Onderzoeker in Zuid-Soedan), Timmo Gaasbeek (Adviseur ZOA) en Fia van der Klugt (Ministerie van Buitenlandse Zaken). Professor Thea Hilhorst (Directeur van IS Academie) leidt ons door de avond.

De films zijn gemaakt door Talitha Stam en product van de IS Academy Human Security in Fragile States, een onderzoeksproject dat het algemene beeld van fragiele staten wil nuanceren.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 16:00
  • 16:30
  • 18:00

Ook te zien