Nacht van de Dictatuur: Interview met Syrische schrijver Nihad Sirees - Humanity House

Agenda

overzicht
vr
09 sep
2016

Interview

Nacht van de Dictatuur: Interview met Syrische schrijver Nihad Sirees

De Syrische schrijver Nihad Sirees komt speciaal op uitnodiging van het Humanity House naar de Nacht van de Dictatuur, voor een gesprek met schrijver en Syrië-expert Maarten Zeegers.

In 2012 moest Sirees Syrië verlaten, eerst naar Egypte en daarna naar Duitsland, omdat hij als vijand van het Assadregime werd beschouwd.

Sirees werd internationaal bekend door zijn roman ‘De stilte en de schreeuw‘, een humoristische vertelling over de strijd van een individu tegen tirannie. In het boek volgen we één dag uit het leven van Fathi Sheen, een schrijver die niet meer mag publiceren, omdat hij heeft geweigerd propaganda te schrijven voor de regering. In Syrië werd het boek verboden.

Over het programma

Zeegers gaat met Sirees in gesprek over zijn vroegere leven in Syrië, de ongeschreven regels van de dictatuur en de invloed die dat had op zijn creativiteit en innerlijke gedachtenwereld. Ook praten we over zijn leven in ballingschap in Duitsland. Al zijn boeken speelden zich af in de Syrische stad Aleppo, maar nu moet hij een nieuwe wereld ontdekken. Hoe gaat dat?

Over de Nacht van de Dictatuur

Dit programma is onderdeel van de Nacht van de Dictatuur en vindt plaats bij ProDemos. De hele nacht worden er allerlei programma’s georganiseerd rondom dictatuur en vrijheid. Een kaartje koop je hier.

ProDemos organiseert deze nacht voor het zesde jaar op rij in Den Haag, samen met Amnesty International, Atrium City Hall, Filmhuis Den Haag, de Gevangenpoort, Humanity House, het Montesquieu Instituut, Movies that Matter, Nieuwspoort, Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD), NIOD en Transparency International.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 21:30
  • 22:00
  • 22:45

Ook te zien