Verslag

Team Humanity House loopt Nacht van de Vluchteling

De vijf deelnemers van Team Humanity House hebben in de nacht van 29 op 30 mei jl. succesvol de Nacht van de Vluchteling uitgelopen. Een bijzondere en bijzonder zware  sponsorloop van 40 kilometer om geld op te halen voor Syrische vluchtelingen. Team Humanity House wist zich door 106 mensen te laten sponsoren voor ruim €4.050,00.

De sponsorloop begon rond middernacht in Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb gaf het startschot. Aboutaleb: “Er waren momenten dat wij in Nederland, heel lang geleden, ook hebben moeten vluchten voor ons leven. Gelukkig is dat achter de rug. Ik hoop dat we hebben geleerd van die situatie. Vluchten doe je niet voor je lol.”

Rond 6.00 uur kwamen de eerste wandelaars binnen bij het Humanity House. Ze werden hier verwelkomd door minister Liliane Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking. Vanuit Team Humanity House kwam de eerste om 8.15 uur aan. De tocht is georganiseerd door Stichting Vluchteling, partner van het Humanity House. Het maximumaantal van 1.200 lopers deed mee, onder hen ook een aantal Kamerleden en bekende Nederlanders. Tot nu toe is  €500.000  opgehaald. Het geld wordt gebruikt voor medische hulp, voedsel en sanitaire voorzieningen.

Nacht van de Vluchteling

Sponsorloop - 

Stichting Vluchteling organiseert in de nacht van Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei op vrijdag 30 mei) voor de vijfde keer de Nacht van de Vluchteling. Veertig kilometer lopen voor het goede doel. Dit jaar staat de Nacht van de Vluchteling in het teken van de grootste humanitaire crisis van dit moment: Syrië.

Het startsein klinkt om 24:00 op de Erasmusbrug in Rotterdam, waarna de route gaat door verschillende natuurgebieden, Delft en Rijswijk. Vermoeid en met blaren word je de volgende ochtend, samen met honderden andere deelnemers, warm onthaald in het Humanity House in Den Haag. Met een heerlijk ontbijt, gesponsord door  Juni Lekkernijen.

Humanity House loopt mee

Loop ook mee met de Nacht van de Vluchteling of sponsor een deelnemer. Het Humanity House loopt mee. Voel je welkom om je aan te sluiten bij ons team. Inschrijven is gratis, simpel en snel. Je kunt als deelnemer ook individueel meedoen of een eigen team vormen. Jij kiest zelf hoeveel sponsorgeld je probeert op te halen.


Dit is een onderdeel van dossier