Nobody Home (in Theater aan het Spui) - Humanity House

Agenda

overzicht
28.04.2016
t/m
29.04.2016

Theater

Nobody Home (in Theater aan het Spui)

Een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden. Arnon Grunberg in de Volkskrant: ‘Iedereen in Nederland die zich met vluchtelingenproblematiek en migratie bezighoudt – en wie doet dat niet? – zou dit stuk moeten zien.’

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de toneelschool in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Theatermaker Daria Bukvić gaat samen met haar drie acteurs en hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium.

Deze voorstelling in het Theater aan het Spui maakt onderdeel uit van de Humanity House Theaterreeks. Bestel een kaartje bij Theater aan het Spui met de actiecode HUMHOUSE en ontvang €5,00 korting op de toegangsprijs!

Concept & regie: Daria Bukvić
Tekst & spel: Vanja Rukavina, Majd Mardo en Saman Amini

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:15
  • 22:30

Ook te zien