Stadstour 2: Den Haag door nieuwe ogen

Stadstour - 

Tijdens het Just Peace Festival organiseert Humanity House een bijzondere stadstour kriskras door Den Haag: Den Haag door nieuwe ogen. Nieuwe Hagenaren die gevlucht zijn uit hun thuisland en nu hun leven opbouwen in Den Haag, laten jou de plekken in de stad zien die voor hun speciaal zijn. De plekken waar zij voor het eerst weer een nieuw thuisgevoel kregen. 

Den Haag is een stad vol historische bezienswaardigheden, culturele hotspots en gezellige straten. Maar, ook een stad vol bijzondere verhalen. Ontdek deze verhalen tijdens de stadstour Den Haag door nieuwe ogen. Tijdens het Just Peace Festival licht Humanity House drie van deze persoonlijke stadsverhalen uit.

De drie verhalenvertellers zijn na hun vlucht in Den Haag terechtgekomen. Niet vrijwillig, maar omdat het lot dat zo bepaald heeft. Nu zijn ze bezig om een nieuw leven op te bouwen. Ze leren nieuwe plekken kennen, maken nieuwe vrienden en creëren nieuwe herinneringen. Tijdens de stadstour delen zij hun verhaal over thuiskomen in Den Haag. Dit doen zij op de plek die voor hun symbool staat voor een nieuw thuisgevoel in ontwikkeling. Dit zijn niet de plaatsen die je in een toeristengids terugvindt of in de lijstjes waar je moet gaan eten. Het kan een gewone straathoek zijn of een groentewinkel.

Juist deze ‘doodnormale’ plekken krijgen door de persoonlijke herinnering van jouw stadsgenoot een hele nieuwe lading. Je zult nooit meer op dezelfde manier langs die straathoek of winkel fietsen.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Er zijn twee tours die starten om 12:00 en 14:00. De groep bestaat uit max. 15 personen. Je wordt ontvangen in het Humanity House aan de Prinsegracht 8 in Den Haag. Samen met een gids vertrek je naar de eerste plek. In totaal bezoek je drie plekken. Op elke plek krijg je een persoonlijk verhaal te horen en is er ruimte om in gesprek te gaan met de verhalenverteller. De rondleiding duurt in totaal twee uur en eindigt op de laatste plek. Je hoeft dus niet terug naar het Humanity House, maar dat mag natuurlijk wel als je nog in ons museumcafé wilt napraten.

Over het Just Peace Festival

Van 19 tot 24 september is het Just Peace Festival in Den Haag. Met activiteiten wordt in de hele stad de Internationale Dag van de Vrede op 21 september gevierd. Humanity House doet dit met bijzondere stadstours én met de jaarlijks terugkerende filmvertoning in het Vredespaleis.

Foto: Ellen Daniels