Gesprek: omdenkers in de noodhulp - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
24 Sep
2015

Bijeenkomst

Gesprek: omdenkers in de noodhulp

De uitdagingen in de humanitaire wereld zijn op dit moment enorm. De crises, vluchtelingenstromen en rampen drukken zwaar op hulporganisaties. Hulpverleners rennen van project naar project en hebben niet of nauwelijks tijd voor de cruciale vraag: hoe kan de hulp beter? Tijd voor bezinning.

Omdenkers in de noodhulp werken ondanks de problemen aan verbetering van humanitaire hulp. Met creatieve ideeën en producten maken ze die beter en efficiënter.

OneWorld Crisis en Humanity House zetten hun ideeën en verhalen centraal. Op het OneWorld Crisis kanaal kan je vanaf 21 september, twee weken lang, op je gemak hun verhalen lezen (en delen!).

In Humanity House gaan we 24 september persoonlijk in gesprek met de omdenkers en met publiek. Wie zijn zij, wat kunnen we van ze leren? Hoe kunnen deze omdenkers beter gefaciliteerd worden? En wie is daarvoor verantwoordelijk: de sector, de overheid, of wij, burgers?

Over de Sprekers

Met Gerard Steijn (The Mobile Factory), Marc Brouwer (Radio in a Box, project van RNW Media), Kate Radford (Innovations Programme Manager bij WarChild Holland), Massoud Hassani (Mine Kafon), Anand Sheombar (ICT for Development), Jelte van Wieren (hoofd Humanitaire hulp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Thomas van Linge, een 18 jarige jongen die wereldwijd beroemd is geworden door zijn kaarten van conflictgebieden in het Midden-Oosten. Moderator is Danielle Arets van de Design Academy Eindhoven.

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30