Oorlogsfotograaf Paul Hansen - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
16 May
2013

Fotografieprogramma

Oorlogsfotograaf Paul Hansen

Oorlogsfotograaf Paul Hansen, winnaar van de World Press Photo 2013, staat centraal in de eerste aflevering van In Beeld. Hansen: “Er zijn nieuwsmomenten die te erg zijn om te fotograferen. Het niet maken van een foto is soms net zo belangrijk als een goede foto.” Teun van der Heijden – gerenommeerd grafisch ontwerper van fotoboeken – maakt al sinds jaar en dag de fotojaarboeken van World Press Photo.

Het nieuwe fotografieprogramma In Beeld toont rampen en conflicten door de ogen van de fotograaf. Met zijn of haar foto beïnvloedt hij/zij ook jouw kijk op de harde werkelijkheid. Welke prijs moet een fotograaf bereid zijn te betalen om te komen tot dé ultieme foto? Welke krachten spelen er in de wereld van fotografie, nieuws en hulporganisaties?

Over de sprekers

Fotograaf Paul Hansen van de Zweedse kwaliteitskrant Dagens Nyheter blijft ver weg van het clichébeeld van de keiharde oorlogsfotograaf. Termen als bescheidenheid en zelfrelativering passen beter bij hem. Hij onderscheidt zich van de hit and run-fotojournalisten door zich vooral te concentreren op langetermijnprojecten. Hansen is gelauwerd met al meerdere nationale en internationale prijzen, onder andere ‘Picture of the Year’ en ‘Photographer of the Year’ in 2010 en 2013. Teun van der Heijden is een gerenommeerd grafisch ontwerper van fotoboeken, vertelt over Next #02, het boek van World Press Photo waarin jonge fotografen van de Joop Swart Masterclass hun werk presenteren. Eefje Ludwig van World Press Photo vertelt over het project Reporting Change, dat hervormingen in de media ook na de Arabische Lente wil stimuleren, door visuele journalisten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika op te leiden.

Banner foto © Paul Hansen. Gaza Burial, 20 november 2012.

Fotografieprogramma In Beeld komt tot stand in samenwerking met Lotti Pronk (freelance fotoredacteur en producent) en De FotografenFederatie.

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30