Opening tentoonstelling: Ik Zie Vrede - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
19 Dec
2017

Opening Tentoonstelling

Opening tentoonstelling: Ik Zie Vrede

Vanavond openen we, samen met Het Nutshuis, twee exposities met afstudeerwerk van fotografiestudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK). Zowel bij ons als in Het Nutshuis presenteren vier fotografen hun werk. We beginnen deze opening bij ons in huis om vervolgens bij Het Nutshuis af te sluiten.

Onze tentoonstelling heet Ik zie vrede. In Nederland leven we al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrede. Maar wat betekent ‘vrede’ in een samenleving die steeds meer lijkt te polariseren? En hoe ziet vrede eruit op individueel niveau? De studenten gingen dit bij zichzelf na en onderzochten wat voor hen vrede symboliseert. De tentoonstelling Ik Zie Vrede is het eindresultaat van deze zoektocht. Met werk van Marwan Bassiouni, Malou Bumbum, Daniël Siegersma en Maya van Wingerden.

De tentoonstelling van Het Nutshuis heet ‘What About a Group Portrait?’. Tamar van Haastrecht, Trees Heil, Hanane El Ouardani en Steven de Kok hebben zich sinds september gebogen over een veranderende maatschappij. Het zou zomaar kunnen dat wij binnenkort, in navolging van onder meer Japan, leven in een maatschappij waarin meer dan één op de drie mensen boven de 65 jaar is. Dit gegeven bracht de vier fotografen bij de uithoeken in de samenleving die nu (nog) verstopt zijn. Zij richtten hun lens op kleine subculturen en brengen die op verschillende manieren in beeld.

Programma

17.00 – 17.30 Vrije inloop Humanity House (welkomstdrankje)
17.30 – 18.00 Rondleiding in het Humanity House
18.00 – 18.10 Humanity House → Nutshuis
18.10 – 18.40 Rondleiding Nutshuis
18.40 – 20.00 Borrel in café Nutshuis

De tentoonstelling Ik Zie Vrede is te zien van woensdag 20 december tot en met zondag 4 februari in het Humanity House. De tentoonstelling What About a Group Portait? is te zien van woensdag 20 december tot en met zaterdag 3 februari in Het Nutshuis (ma t/m za 11.00 – 16.00 uur).

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 17:00
  • 17:00
  • 20:00