Openluchtfilm in de tuin van het Vredespaleis - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
22 Sep
2017

Verslag

Terugblik openluchtfilm in tuin Vredespaleis

Lees een kort verslagje en kijk de foto’s terug op ons blog.

Openluchtfilm

Openluchtfilm in de tuin van het Vredespaleis

Net als vorig jaar vertonen we weer een openluchtfilm in de prachtige tuin van het Vredespaleis tijdens het Just Peace Festival. Deze keer staat de film Land of Mine op het programma. Filmmaker Martin Zandvliet weet met deze film op indringende wijze een vergeten deel van de Deense geschiedenis tot leven te wekken.

Over de fim

Het intense drama Land of Mine (2015) vertelt het verhaal van een groep gevangengenomen Duitse soldaten die, enkele dagen na het einde van de Tweede Wereldoorlog, wordt gedwongen om achtergebleven landmijnen langs de Deense kust onschadelijk te maken.

De hardvochtige sergeant Rasmussen krijgt de leiding over de groep verzwakte mannen, die vaak nog geen twintig jaar oud zijn. Hij heeft, net als vele andere Denen, een diepgewortelde haat voor de Duitsers en toont geen medelijden met de jongens die de mijnen met blote handen moeten uitgraven. Maar hoe bloediger het naoorlogse slagveld wordt, hoe groter het innerlijke conflict van Rasmussen. De film speelt een interessant spel met de sympathie van de kijker, waarbij elke scène strak staat van de spanning.

Land of Mine won in 2016 de publieksprijs tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam en was de favoriet van de jongerenjury. Zowel het NRC, AD als de Telegraaf gaven de film 4 sterren. Esquire noemt de film een klein meesterwerkje.

Tickets

Kaartverkoop voor dit evenement gaat via de website van het Vredespaleis.

Over Just Peace

Deze filmvertoning is onderdeel van het Just Peace Festival in Den Haag. Tijdens dit festival vieren we de Internationale Dag van de Vrede. De gehele stad dient hiervoor van 21 tot 24 september als podium. Bekijk alle activiteiten van Just Peace en zie hoe je zelf ook mee kunt doen.

Blijf op de hoogte en praat mee via het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:15
  • 19:45
  • 22:30