Storytelling: Next to Normal - Palestinian Stories Untold - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
12 Nov
2017

Verslag

Terugluisteren

Luister op ons blog nu de gehele voorstelling en de Q&A terug.

Storytelling

Storytelling: Next to Normal – Palestinian Stories Untold

Jongeren die stenen gooien, huilende moeders, raketten en getraumatiseerde kinderen; als Palestina in het nieuws is, is dat meestal op deze manier. Maar wat weten we eigenlijk écht van jonge Palestijnen? 

In de indrukwekkende voorstelling ‘Next to Normal – Palestinian Stories Untold nemen vier jonge Palestijnse acteurs je mee naar hun land. Gebruikmakend van oude en recente verhalen, creëren ze een persoonlijke en politiek geladen voorstelling. Waar maken de jonge Palestijnen zich zorgen om, wat maakt hen gelukkig, wie zijn hun helden en wat zijn hun verhalen?

Over de makers

De voorstelling ‘Next to Normal – Palestinian Stories Untold‘ is gemaakt door Rabi Hanani, Jasmin Shlalda, Saji Fuad en Sezar Obead. De eerste drie wonen en werken op de Westbank en zijn verbonden aan het Ashtar Theatre in Ramallah. Daarnaast werken ze voor verschillende theatergroepen. Sezar Obead woont in Ibilin en studeert Community and Educational Drama and Theatre aan het Western Galilee College in Akko (Israël).

De voorstelling is geregisseerd door Arjen Barel en Soufiane Moussouli. Arjen Barel is opgeleid als dramaturg, maar heeft zich in het verleden met name geprofileerd als theatermarketeer, zakelijk leider en als programmeur/artistiek leider van verschillende festivals, waaronder het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam dat hij in 2008 samen met Marlies ter Haar oprichtte.

Soufiane Moussouli is verteller, acteur en coach. Hij is autodidact, maar leerde veel over het maken van theater bij DeGasten (toen nog Jong Rast) en Peter Faber. Inmiddels is hij een van de rijzende sterren op het gebied van storytelling / theater, met voorstellingen als Five Questions you always wanted to ask a terrorist, Marok(k)anen huilen niet en Gelukzoeker op zijn naam.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Details

  • Engels
  • 15:30
  • 16:00
  • 17:30