Strijd van Cubaanse kunstenaar - Humanity House

Agenda

overzicht
di
15 okt
2013

Interview

Strijd van Cubaanse kunstenaar

De Cubaanse mensenrechtenactivist en graffiti kunstenaar Danilo Maldonado Machado is op uitnodiging van Justitia et Pax in Nederland. Hij is de 4e deelnemer van het Shelter City Initiatief Den Haag en vertelt in het Humanity House over zijn werk als kunstenaar in Cuba en over de situatie van de mensenrechten in zijn land.

Over de sprekers

Danilo is 29 jaar en woont in Havana. Als graffiti kunstenaar is hij een van de weinige vrije kunstenaars in het postrevolutionaire Cuba. Onder de artiestennaam El Sexto pleit hij voor een beter Cuba. De geheime politie heeft hem meerder malen gearresteerd of zelfs ontvoerd om te voorkómen dat hij zijn kunst verder door Havana verspreidt. El Sexto is vijf jaar actief als graffiti-artiest en was herhaaldelijk voorwerp van dubieuze aanhoudingen, slachtoffer van inbeslagname van persoonlijk bezit, materiaal en apparatuur, maar hij zet zijn activiteiten op onverwachte plekken in Havana gewoon door. Meer over het werk van El Sexto vind je hier.

Guus van Zwoll (Justitia et Pax) begeleidt Danilo tijdens zijn verblijf in Nederland en maakt samen met hem een intensieve reis door. Guus is gespreiksleider deze avond. Pamela Kalkman (Clingendael Instituut) deed onderzoek naar protestkunst in Cuba en ze vertaalt het gesprek met Danilo vanuit het Spaans naar het Nederlands.

Voor het programma van Danilo werkt Justitia et Pax samen met Creative Court. Deze organisatie reflecteert op vrede en recht en ontwikkelt kunstprojecten.

Zeker zijn van een plek?

Reserveer dan je plek via de website door op de zwarte button links te klikken. Deze middag wordt afgesloten met een borrel.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 17:00
  • 17:30
  • 19:00

Ook te zien