Pastiche speelt Rebetika | CD presentatie - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
03 Feb
2019

Muziek & Verhalen

Pastiche speelt Rebetika | CD presentatie

het Rebetika-ensemble van Pastiche reisde in de zomer van 2018 naar Lesbos. Ze maakten muziek met vluchtelingen in de kampen Moria en Kara Tepe en onderzochten de muziekstijl Rebetika. Tijdens deze CD presentatie delen ze hun verhalen over bijzondere ontmoetingen en spelen zij verschillende nummers uit het Rebetika-repertoire. 

Rebetika is ontstaan in de havensteden van Griekenland in de jaren twintig van de vorige eeuw. De stijl vormt een muzikale ontmoeting tussen oost en west. Het is de muziek van de onderklasse en bezingt het vluchtelingenbestaan en de rauwe, zware kanten van het leven, maar ook de liefde en de feesten. Je hoort de pijn, maar ook de levenslust van de mensen terug in de muziek.

Deze zomer reisde het Rebetika-ensemble van Pastiche naar Lesbos om Rebetika verder te onderzoeken en om muziek te maken met vluchtelingen in kampen Moria en Kara Tepe. De muziek kon zorgen voor verbinding, zonder dat mensen dezelfde taal spraken. De verhalen van de vele bijzondere ontmoetingen die de muzikanten hebben meegemaakt is verbonden aan de muziek. In oktober hebben de muzikanten opnames gemaakt van de Rebetikanummers. Tijdens de CD-presentatie delen de muzikanten de verhalen over hun ontmoetingen en spelen zij de Rebetika, zoals zij haar ervaren.

Over Pastiche

Pastiche is een stichting die vanuit een passie voor verschillende stijlen traditionele muziek van over de wereld deze stijlen onder de aandacht brengt. Dit doen zij via verschillende projecten, variërend van concerten, tot projecten rondom educatie en research. Naast het verspreiden van de muziekstijlen doet Pastiche ook projecten die als uitgangspunt hebben verbinding tussen mensen tot stand te brengen via muziek.

Misdaden tegen Yezidi's: Impact en respons
Volg het Facebook-event hier

 

Details

  • 14:30
  • 15:00
  • 16:00