Refugee Millennial: The Love Edition - Humanity House

Agenda

overzicht
29.10
t/m
29.10

Dialoog

Refugee Millennial: The Love Edition

Op donderdag 29 oktober vindt de laatste editie plaats van The Refugee Millennial over een passend en overkoepelend onderwerp: de liefde. Programmamaker Sahar Shirzad gaat in gesprek met verschillende sprekers over de (culturele) invloed van vorige generaties die wij meenemen in onze perceptie op de liefde.

In de vorige edities hebben we o.a. gesproken over (onze) moeders als onze helden en welke invloed de vorige generatie heeft op onze identiteit. Ook hebben wij gesproken over wat wij zelf zouden meegeven aan onze kinderen en de volgende generatie.

Als eerste generatie voormalig-vluchteling ga je thuis vaak gesprekken aan of juist uit de weg over seksualiteit, geaardheid, gender of het mogelijk vallen op een persoon met een andere achtergrond dan jij. Wat je van huis uit meekrijgt aan ideeën over de liefde doet veel met jouw eigen perceptie van liefde.  

Tijdens deze Refugee Millenial gaan we het hebben over de invloeden die we meekrijgen en horen we verhalen over de gesprekken die gevoerd zijn met de vorige generatie: onze ouders en schoonouders. Wat houden deze ongemakkelijke gesprekken in? Hoe vaak remmen we onszelf en onze ouders door deze gesprekken te vermijden? En wat doen deze gesprekken met onze zelfliefde en zelfbeschikking? Zijn wij onbewust ons liefdesleven aan het conditioneren?

Spreekt dit onderwerp je aan en wil je aanwezig zijn bij deze laatste The Refugee Millenial? Mail dan naar Sahar Shirzad via sahar.shirzad@humanityhouse.org.

Over de sprekers

Vanja Rukavina (31) komt oorspronkelijk uit Bosnië en voltooide in 2011 de Drama School Maastricht. Direct na zijn afstuderen sloot Vanja zich aan bij het prominente theatergezelschap Toneelgroep Amsterdam. Vanja maakte ook deel uit van de marathon The Nation, waar hij de Arlecchinoprijs won voor de indrukwekkendste, mannelijke, ondersteunende acteursrol. Momenteel is hij bezig met het afronden van een tour van zijn zelfgeschreven Theatrale solo-performance Language, wat gaat over de wonderlijke wereld van taal en welke culturele clashes je kan ervaren. Hij zal vertellen hoe zijn liefdesverhaal hem inspireert in zijn werk en wat voor (ongemakkelijke) gesprekken hij in het ouderlijk huis en met zijn huidige partner aan gaat.  

Nike Ayinla (25) is  juriste en oprichter en projectontwikkelaar van Orisun Studio. Orisun produceert projecten in de creatieve sector gericht op talent, vakmanschap, zichtbaarheid, creativiteit en ondernemerschap. Zij en haar team hebben in 2018 twee succesvolle projecten geproduceerd: “How to Start a Label” en “Homegrown“. Zij zal het hebben over wat de relatie van haar ouders en de gesprekken met hen hebben gedaan met haar perceptie over de liefde. 

 

Over The Refugee Millennial

In de programmareeks The Refugee Millennial nemen millennials met een vluchtachtergrond het woord op het podium en in het publiek. Het doel? Herkenbare ervaringen delen. 

 Benieuwd naar de andere edities? 

 

Over de moderator

Sahar Shirzad is maker en moderator van The Refugee Millennial en haalt inspiratie uit haar eigen levenservaring. Zij komt oorspronkelijk uit Afghanistan en is in 1998 met haar familie naar Nederland gevlucht. Sahar is sinds 2016 actief als moderator en focust zich in het bijzonder op dialoog en verbinding. Het valt haar op dat er niet veel vrouwen van kleur vooraan staan en kansen krijgen in de programmawereld, met name als het gaat om het voeren van dialoog. Daarom is het haar doel als programmamaker en moderator om  jongeren te inspireren mee te doen met deze gesprekken en deze gesprekken ook te leiden.

 

Details

  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00