Refugees, who needs them? - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
20 Jun
2013

Film met nagesprek

Refugees, who needs them?

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot Wereld Vluchtelingendag. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. In het Humanity House wordt de documentaire ‘Refugees: Who needs them?’ vertoond.

Van Libië naar Amersfoort, van Bhutan naar Venlo

Terwijl het debat over immigratie Nederland en Europa in zijn greep houdt, nodigt de Nederlandse regering sommige vluchtelingen uit. Vijf van deze binnengehaalde vluchtelingen vragen zich af of het continent dat ze schoorvoetend toelaat, een dubieuze rol speelt bij het creëren van de omstandigheden waarvoor ze juist zijn gevlucht. ‘Refugees: Who Needs Them?’ is een onderhoudende, vaak lachwekkende en uiteindelijk ook ontroerende filmervaring. Nieuwkomers uit Libië, Ethiopië, China en Bhutan worden een jaar lang gevolgd.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

De Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF steunt jaarlijks ongeveer 3.000 hoger opgeleide vluchtelingen en asielzoekers bij hun studie en het vinden van een passende baan. Daarnaast behartigt het UAF de belangen van deze groep. Het UAF vertoont de documentaire ‘Refugees: Who Needs Them?’ in het Humanity House in het kader van Wereldvluchtelingendag 2013.

In gesprek met… 


Na de film gaan we in gesprek met Olivier Nyirubugara (Rwandese vluchteling, speelt in de film).

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands en Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00