Rwanda Today: twintig jaar na de genocide - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
02 Apr
2014

Lezing

Rwanda Today: twintig jaar na de genocide

Het programma Rwanda Today is uitverkocht! Dit jaar is het twintig jaar na de genocide in Rwanda, waarbij ongeveer 800.000 mensen omkwamen. Hoe bouwt een land dat grootschalig geweld en massamoorden heeft overleefd aan haar toekomst? Welke mechanismen gebruikt het om af te rekenen met zijn verleden? Overgangsjustitie heeft veel verschillende gezichten. De geschiedenis heeft internationale tribunalen, waarheids- omgangs- en verzoeningscommissies voortgebracht.

Over het programma en de sprekers

Lancering van de 1e aflevering van Love Radio, een transmediaal project gebaseerd op een populaire Rwandese radio-soap. Door journalist en filmmaker Eefje Blankevoort en fotograaf Anoek Steketee. Scott Straus (specialist Rwandese genocide en schrijver) geeft aansluitend een lezing onder de titel ’20 jaar na de genocide in Rwanda, waar staan we?’ De Rwandese universitair docent Felix Ndahinda (Universiteit Tilburg) reageert inhoudelijk op de lezing.

Deze jaarlijkse serie bespreekt de verschillende wegen die leiden naar rechtvaardigheid wereldwijd en is onderdeel van de Engelstalige film-, lezingen- en debatreeks Roads to Justice 2014

Fotograaf © Anoek Steketee. Listeners#2, Love Radio, 2014

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 16:30
  • 17:00
  • 19:00