The Refugee Millennial livestream: Hoe gaat het met onze solidariteit? - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
01 Sep
2020

Verslag

Kijk terug: The Refugee Millennial: Hoe gaat het met onze solidariteit?

Dialoog

The Refugee Millennial livestream: Hoe gaat het met onze solidariteit?

Het is tijd voor de vijfde editie van onze programmareeks The Refugee Millennial. Op 1 september gaat programmamaker Sahar Shirzad in het Humanity House in gesprek met Isjed Ljaz Hussain, Jean-Aimé Musangamfura en Shana Atangana Bekono over solidariteit. Volg de livestream op Facebook en praat online mee!

Alle zwarte personen kunnen gezien worden als ‘personen van kleur’, maar niet alle personen van kleur zijn zwart. Racisme en discriminatie wordt verschillend ervaren bij gratie van je huidskleur en vindt ook onderling tussen personen van kleur plaats.

Wanneer spreek je je eigen gemeenschap aan wanneer zij zich schuldig maken aan racisme en discriminatie? Hoe zit het met blinde vlekken in jouw eigen omgeving? En wat als je wordt gezien als een minderheid binnen alle minderheden? Op 1 september hebben we een eerlijk gesprek over solidariteit.

Spreekt dit onderwerp je aan en wil je live aanschuiven voor de dialoog? Mail dan naar Sahar Shirzad via sahar.shirzad@humanityhouse.org.

Over de sprekers

Isjed Ijaz Hussain is een Pakistaanse-Nederlander, moslima en heeft een transgender identiteit. Isjed is een uitgesproken queer activist die zich namens Stichting Prisma Groep (winnaar van Local Diversity Award Winq) inzet voor de biculturele LHBTQI+-gemeenschap.  Isjed vertelt haar persoonlijke verhaal  en gaat in op de vraag: ‘Hoe bied je biculturele/islamitische LHBTQI+ een veilige plek tussen de uitdagingen en blinde vlekken in bevolkingsgroepen?

Jean-Aimé Musangamfura heeft een juridische achtergrond. Hij is als achtjarige vluchteling alleen naar Nederland gekomen en heeft het gehele jeugdzorgsysteem doorlopen. Jean-Aimé zet zich in voor een jeugdzorgsysteem dat het belang van het kind vooropstelt en waarin alle kinderen, wel of niet geboren in Nederland, gelijke rechten hebben. 

Shana Atangana Bekono is docent Europese bestuurskunde en internationale betrekkingen aan de Haagse Hogeschool. Shana is de dochter van een Kameroense vader en een Nederlandse moeder. In haar jeugd werd zij continu geconfronteerd met de vraag of ze tot een gemeenschap behoorde en zo ja, tot welke dan? Shana geeft haar eigen betekenis aan wat het betekent om een zwarte biculturele vrouw te zijn en gaat in op de vraag: ‘Ben ik wel zwart genoeg?’

 

Facebook Livestream Event

Over The Refugee Millennial

In de programmareeks The Refugee Millennial nemen millennials met een vluchtachtergrond het woord op het podium en in het publiek. Het doel? Herkenbare ervaringen delen. 

 Benieuwd naar de andere edities? 

*Vanwege de richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 is het programma alleen te bekijken via een livestream op Facebook. De livestream is gratis te volgen, houd onze sociale mediakanalen in de gaten voor meer informatie. 

Over de moderator

Sahar Shirzad is maker en moderator van The Refugee Millennial en haalt inspiratie uit haar eigen levenservaring. Zij komt oorspronkelijk uit Afghanistan en is in 1998 met haar familie naar Nederland gevlucht. Sahar is sinds 2016 actief als moderator en focust zich in het bijzonder op dialoog en verbinding. Het valt haar op dat er niet veel vrouwen van kleur vooraan staan en kansen krijgen in de programmawereld, met name als het gaat om het voeren van dialoog. Daarom is het haar doel als programmamaker en moderator om  jongeren te inspireren mee te doen met deze gesprekken en deze gesprekken ook te leiden.

Dit programma is ontwikkeld mede met input en dialoog expertise van Mounir Samuel. 

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • 20:00
  • 20:00
  • 21:30