The Refugee Millennial livestream: Hoe gaat het met onze solidaritieit? - Humanity House

Agenda

overzicht
di
01
sep

Dialoog

The Refugee Millennial livestream: Hoe gaat het met onze solidaritieit?

Het is tijd voor de vijfde editie van onze programmareeks The Refugee Millennial. Op 1 september gaat programmamaker Sahar Shirzad met een select groepje sprekers de dialoog aan. Volg de livestream op Facebook en praat online mee!

Alle zwarte personen kunnen gezien worden als ‘personen van kleur’, maar niet alle personen van kleur zijn zwart. Zo gebruiken Nederlandse media regelmatig ‘het hebben van een andere huidskleur’ in berichtgeving over zwarte personen. Maar anders in vergelijking tot wie en waarom is het belangrijk om dit onderscheid wél te maken in een gesprek over racisme?

Er is geen sprake van een zogenaamde gemeenschap van ‘personen van kleur’ en racisme wordt verschillend ervaren bij gratie van je huidskleur. De media accommodeert echter alle personen van kleur met het gevoel dat zij allen tot één gemeenschap behoren. Maar er zit wel degelijk een verschil in. Wanneer spreek je je eigen gemeenschap aan wanneer zij zich schuldig maken aan racisme en discriminatie?  Op 1 september hebben we een eerlijk gesprek over de blinde vlekken binnen eigen omgeving en gemeenschappen en de ervaringen van gezien worden als een minderheid binnen het zijn van een minderheid. Tune in bij de livestream en praat mee!

Spreekt dit onderwerp je aan en wil je live aanschuiven voor de dialoog? Mail dan naar Sahar Shirzad via sahar.shirzad@humanityhouse.org.

Over The Refugee Millennial

In de programmareeks The Refugee Millennial nemen refugee millennials het woord op het podium en in het publiek. Het doel? Herkenbare ervaringen delen.

Volgens de cijfers zijn refugee millennials succesvol als het gaat om opleiding en integratie. Deze groep deelt relatief weinig over hun achtergrond, in deze programmareeks maken zij een uitzondering. Middels creatieve vormen wordt er gedeeld hoe het is om millennial, Nederlander en voormalig vluchteling te zijn. De Refugee Millennial avonden zijn altijd eerlijk én vol humor. Welke invloed heeft je vluchtachtergrond op je plek in de samenleving en je persoonlijke relaties? En wanneer ben je geen vluchteling meer?

 Benieuwd naar de andere edities? 

*Vanwege de richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 is het programma alleen te bekijken via een livestream op Facebook. De livestream is gratis te volgen, houd onze sociale mediakanalen in de gaten voor meer informatie. 

Over de moderator

Sahar Shirzad is zowel de maker als de moderator van de refugee millennial serie en laat zich inspireren door haar eigen levenservaring. Zij komt oorspronkelijk uit Afghanistan en is in 1998 met haar familie naar Nederland gevlucht. Sahar is sinds 2016 actief bezig met modereren over actuele onderwerpen in de samenleving met een speciale focus op dialoog en verbinding. Het valt haar op dat er niet veel vrouwen van kleur vooraan staan en kansen krijgen in de programmawereld, met name als het gaat om het voeren van dialoog. Daarom is het haar doel als programmamaker en moderator om diverse jongeren te inspireren mee te doen met deze gesprekken en deze gesprekken ook te leiden.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • 20:00
  • 20:00
  • 21:30

Ook te zien