Scoop: Hoe beïnvloeden herinneringen onze angsten? - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
19 Dec
2019

Fotografie

Scoop: Hoe beïnvloeden herinneringen onze angsten?

Hoe beïnvloeden onze herinneringen onze angsten? Fotograaf Loulou d’Aki zoekt hierop een antwoord in Friend or foe and the Eastern see so green. Yair Callender praat met de Zweedse fotograaf over angsten, het idee van vrijheid, herinneringen en over hoe mensen geconditioneerd worden door de samenleving. 

Loulou d’Aki speelde vroeger vaak buiten met haar grootmoeder en haar zus. Telkens wanneer haar grootmoeder het geluid van een vliegtuig hoorde, keek zij omhoog en schreeuwde: “De Russen komen eraan!”. Als kind begreep Loulou nooit waarom haar grootmoeder dacht dat het vliegtuig dat over hun rustige buitenwijk vloog, een Russisch vliegtuig zou zijn. Elke keer dat haar grootmoeder omhoog keek en ze stopte met spelen, besefte Loulou dat haar jeugd veel anders was dan die van haar grootmoeder.

Friend or foe and the Eastern sea so green is een fotografisch project over de angst voor een Russische invasie in Zweden. Loulou onderzocht in het bijzonder hoe haar grootmoeder, maar ook generaties daarna, worden geconditioneerd door deze angst.  De persoonlijke herinneringen van haar grootmoeder, historische feiten en op huidige theorieën en speculaties over hoe Rusland Zweden in de toekomst zou kunnen binnenvallen, vormen de basis.

Muzikant NÉOMI gebruikt Loulou’s foto’s als inspiratie en treedt op. Scoop is een samenwerking tussen Humanity House, Popradar Den Haag en Docking Station.

Reserveren voor dit event is verplicht in verband met een beperkt aantal plaatsen!

Sprekers en artiesten

Loulou d’Aki is een Zweedse fotograaf, geboren en getogen aan de zuidelijke kust. Ze is geïnteresseerd in hoe mensen worden beïnvloed door de samenleving waarin ze leven, de invloed van grenzen en het idee van vrijheid. Loulou d’Aki woont in Athene en werkt over de hele wereld.

NÉOMI is een Rotterdamse muzikante die dromerige folkpop maakt. Ze is opgegroeid met de platen van Bob Dylan en zijn teksten zijn een grote inspiratiebron voor haar muziek. Muzikaal wordt ze ook geïnspireerd door artiesten als Ben Howard en Bon Iver.

Yair Callender is een Haagse kunstenaar. Hij maakt sculpturen en ander ruimtelijk werk, soms monumentaal, soms op de grens tussen autonoom werk en meubels. Aan de basis staat zijn onderzoek naar spirituele en symbolische ornamenten en vormen. Wat is de inherente betekenis van vormen die verder reikt dan de esthetische waarde?

Bekijk hier het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Agenda Serie

Scoop 2019

Scoop wordt elke maand georganiseerd door het Humanity House, PopRadar en Docking Station. Fotografen van over de hele wereld vertellen over hun laatste fotografieproject. Een Haagse muzikant laat zich, op uitnodiging van PopRadar, inspireren door de foto's en geeft op muzikale wijze invulling aan het thema.

Hele serie

Details

  • Engels
  • 17:00
  • 17:30
  • 18:30