Scoop: Playtime - Humanity House

Agenda

overzicht
do
17 okt
2019

Fotografie & Muziek

Scoop: Playtime

Het is een populair fenomeen: de digitale detox. Waarom willen we ontsnappen aan de digitale wereld? En welke invloed heeft deze wereld eigenlijk op ons leven?

Fotograaf Ludwig Ander-Donath laat met zijn fotografieproject Playtime zien dat daadwerkelijk ontsnappen en offline gaan niet mogelijk is. In deze editie van Scoop gaat Yair Callender met hem in gesprek.

De digitale wereld beïnvloedt alle aspecten van ons leven, ook wanneer we het niet doorhebben, aldus Ludwig Ander-Donath. Hij brengt in zijn project plaatsen in beeld die staan voor technologische vooruitgang, zonder dat de kijker exacte informatie krijgt over wat er is afgebeeld. Wat kunnen we opmaken uit de architectuur en wat zeggen deze plaatsen over de wereld waarin we leven?

De Haagse muzikant Pyke (echte naam: Pijke de Grood) laat zich inspireren door de foto’s van Ludwig en geeft hier op muzikale wijze invulling aan.

Scoop staat voor het brengen van nieuwe verhalen en muziek. Fotografen en muzikanten delen werk dat nog in ontwikkeling is en laten je met een nieuwe blik naar de wereld kijken. Kunstenaar Yair Callender gaat elke editie in gesprek met fotografen van over de hele wereld die maatschappelijke vragen centraal zetten in hun werk.

Scoop is een samenwerking tussen Humanity House, Popradar Den Haag en Docking Station.

Sprekers & artiesten

Ludwig Ander-Donath is documentair fotograaf. In de fotografie focust hij op langetermijnprojecten rond maatschappelijk en politiek relevante kwesties. Voor zijn project TBL volgde hij drie doofblinden gedurende een jaar. Voor Südraum documenteert hij de langetermijneffecten van bruinkoolwinning in de voormalige DDR. Ludwig woont momenteel in Hannover, Duitsland en werkt als freelance fotograaf en foto-editor.

‘Pyke is een songwriter met een karakteristieke stem en rake, melancholische nummers die door merg en been gaan. Bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve. De songs zijn bewapend met catchy refreintjes die je bij de lurven grijpen.’ 

 

Yair Callender is een Haagse kunstenaar. Hij maakt sculpturen en ander ruimtelijk werk, soms monumentaal, soms op de grens tussen autonoom werk en meubels. Aan de basis staat zijn onderzoek naar spirituele en symbolische ornamenten en vormen. Wat is de inherente betekenis van vormen die verder reikt dan de esthetische waarde?

Docking Station is een fotografieplatform dat als doel heeft maatschappelijk relevante fotografieprojecten te laden met nieuwe expertise, zodat het weer een nieuw publiek bereikt. Ze nodigen jonge, internationale fotografen uit om een maand lang in Nederland aan hun project te werken en in contact te komen met een groot creatief en inhoudelijk netwerk.

Bekijk het facebook-event hier.

Agenda Serie

Scoop 2019

Scoop wordt elke maand georganiseerd door het Humanity House, PopRadar en Docking Station. Fotografen van over de hele wereld vertellen over hun laatste fotografieproject. Een Haagse muzikant laat zich, op uitnodiging van PopRadar, inspireren door de foto's en geeft op muzikale wijze invulling aan het thema.

Hele serie

Details

  • Engels
  • 17:00
  • 17:30
  • 18:45

Ook te zien