Singing with Angry Bird - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
17 Aug
2017

Buitenbios

Singing with Angry Bird

Jae-Chang Kim is een temperamentvolle Koreaanse operazanger die door het leven gaat met de bijnaam Angry Bird. Vijf jaar geleden begon hij in de Indiase stad Pune het Banana Children’s Choir voor kinderen uit de sloppenwijk – niet om hen op te leiden tot professionele musici, maar om ze kennis te laten maken met muziek van buiten de sloppen. Het koor heeft het leven van de kinderen veranderd: het gaf ze zelfvertrouwen, structuur en bracht sommigen van hen zelfs in Korea. Toch zijn veel ouders niet overtuigd van de waarde van het koor, tot frustratie van Angry Bird.

De film volgt Jae-Chang Kim een jaar lang in zijn pogingen de ouders te betrekken door hen ook te laten zingen en ze te laten repeteren voor een gezamenlijk concert met hun kroost. Het project drijft Angry Bird vaak tot wanhoop, want voor de ouders die met moeite het hoofd boven water houden, is werk altijd belangrijker. Toch lijkt muziek de kinderen en hun ouders te verbinden én te ontroeren. Een mooi contrast met de dagelijkse realiteit van de sloppen.

Voorafgaand aan de film geeft Adeiye Tjon (beter bekend als MC Complex) van Poetry Circle een spoken word performance.

GOED OM TE WETEN

Regisseur: Hyewon Jee
Duur film: 88 min
Ondertiteling: Engels ondertiteld
De techniek van Bios in de Buitenlucht wordt verzorgd door Solar Cinema, Nederlands eerste en enige mobiele bioscoop op zonne-energie.
Let op: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is (rond half 10)
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & hapjes verkrijgbaar!

Alle onze docu’s in de openlucht

Blijf op de hoogte en praat mee via het Facebook evenement.

Details

  • ENG ondertiteling
  • 20:30
  • 21:30
  • 23:00