Staatloosheid - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
10 Sep
2014

Debat

Staatloosheid

Zestig jaar geleden werd de VN-conventie om staatloosheid te beëindigen aanvaard. Over de hele wereld, ook in Nederland, zijn nog zeker 10 miljoen mensen die in geen enkel land officieel als burger erkend zijn. Het gaat hier om mensen zonder nationaliteit. Ze zijn staatloos. De menselijke gevolgen van staatloosheid kunnen dramatisch zijn omdat mensen geen enkel basisrecht hebben.

Over de sprekers

Fotograaf Greg Constantine brengt al jarenlang staatlozen over de hele wereld in beeld en verdiept zich in hun levens. Hij zal een toelichting geven op zijn werk. René Bruin, Head of Office UNHCR Nederland, geeft een lezing over staatloosheid. Ook vertellen enkele staatlozen hun eigen verhaal. Voorafgaand om 19.30 uur geeft onderzoeker dr. Laura van Waas van Tilburg University een korte inleiding over staatloosheid aan vertegenwoordigers van de pers.

Het gesprek zal geleid worden door Eefje Blankevoort. Blankevoort werkt als filmmaker en journalist en is oprichter van het journalistieke onderzoeksbureau Prospektor.

Deze bijeenkomst is de aftrap van het First Global Forum on Statelessness dat van 15-17 september wordt gehouden in het Vredespaleis in Den Haag. Statelessness Program van Tilburg University en de UNHCR organiseren dit internationale congres.

Foto: UNHCR / G. Amarasinghe

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30