Internationale Dag van Migranten 2019: Stranger in Paradise - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
18 Dec
2019

Film & Debat

Internationale Dag van Migranten 2019: Stranger in Paradise

Wat is jouw perspectief op migratie en Europa? En hoe verhoudt die zich tot de beeldvorming over Europa bij migranten zelf? Kom op woensdag 18 december, Internationale Dag van Migranten, naar Humanity House in Den Haag en discussieer mee!

Film ‘Stranger in Paradise’

Deze film zet Europese denkbeelden tegenover de verwachtingen die migranten vaak zelf hebben. In een klaslokaal krijgen net aangekomen migranten een les over Europa. In drie acts legt regisseur en screenwriter Guido Hendrikx de Europese kijk op de vluchtelingencrisis uit. Hij laat zien waar de dromen van de vluchtelingen botsen met de realiteit en hij laat ons nadenken over onze eigen positie. ‘Stranger in Paradise’ is bekroond met  diverse prijzen en nominaties. Dit jaar maakt de film deel uit van de officiële selectie van het Global Migration Film Festival van de Internationale Organisatie voor Migratie.

Debat

Na de film vinden onder leiding van Rogier Elshout twee gesprekken plaats over beeldvorming over Europa bij migranten. Hij spreekt eerst met Marieke Mol van het ministerie van Buitenlandse Zaken, co-voorzitter van de Europese werkgroep voor bewustwordingscampagnes. Met de campagnes wil Europa aan migranten een realistisch beeld schetsen van de risico’s onderweg en de kansen na aankomst in een Europees land. Hierna volgt een persoonlijk verhaal over migratie naar Europa, waarbij de Syrische Zakaria Alo vertelt hoe hij zijn lange reis heeft ervaren. In 2012 ontvluchtte hij met zijn familie Syrië en inmiddels woont hij samen met zijn broers in Nederland.

Wil je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het evenement via deze pagina. De toegang is gratis, wel is registratie verplicht vanwege het beperkte aantal zitplaatsen.

Internationale Dag van Migranten

Deze film- en debatavond is een initiatief van de Europese Commissie in Nederland, het Europees Migratienetwerk in Nederland (EMN Nederland) en de Internationale Organisatie voor Migration (IOM). Aanleiding voor het evenement is Internationale Dag van Migranten op woensdag 18 december, waarop wereldwijd aandacht wordt gegeven aan de rechten van migranten en de bijdrage die ze leveren aan de samenleving. Rond Internationale Dag van Migranten organiseert IOM wereldwijd filmvertoningen onder de naam Global Migration Film Festival.

Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8 in Den Haag
Datum: woensdag 18 december, inloop vanaf 18:30 uur.
Programma: 19.00-21.15 met aansluitend borrel.
Voertaal: Nederlands
Film: Engels met Nederlandse ondertiteling.

Bekijk hier het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 18:30
  • 19:00
  • 21:45