Studio Aleppo [Den Haag] - Humanity House

Agenda

overzicht
16.09.2017
t/m
17.09.2017

Verslag

Kijk de making-of 'Studio Aleppo' terug

We hebben een kort filmpje gemaakt rond Studio Aleppo. Je kunt deze bekijken op ons blog.

Fotostudio & expositie

Studio Aleppo [Den Haag]

Studio Aleppo komt naar Den Haag! Studio Aleppo, picturing (new) European citizens, is een project gericht op andere beeldvorming van vluchtelingen. In verschillende Europese steden worden pop-up fotostudio’s gebouwd, waar nieuwkomers en ‘vaste bewoners’ zich kunnen laten portretteren door een prominent fotograaf. Dit weekend zet topfotografe Robin de Puy ‘oude’ en nieuwe’ inwoners van Den Haag op de foto. 

Pop-up fotostudio

Na succesvolle edities in Amsterdam en Helsinki, en met een editie in Berlijn in het vooruitzicht, bouwen we op 16 en 17 september, in samenwerking met Paradox, het Humanity House om tot Studio Aleppo [Den Haag]. In onze pop-up fotostudio kunnen kersverse en doorgewinterde Hagenaars zich laten portretteren door fotograaf des vaderlands Robin de Puy. Als gebaar van gastvrijheid betalen ‘oude’ inwoners €50, hiermee maken ze ook het portret van een nieuwkomer mogelijk. Iedereen krijgt zijn/haar portret in klein formaat mee.

We stellen alle geportretteerden ook een paar korte vragen, bijvoorbeeld wat de stad Den Haag voor hen betekent. Deze kunnen het startpunt vormen voor mooie gesprekken, verrassende ontmoetingen en meer wederzijds begrip tussen (voormalig) vluchtelingen en locals.

Tentoonstelling

De foto’s worden ter plekke groot uitgeprint en opgehangen. Zo creëren we een portrettengalerij van alle ‘humans of The Hague’. De portretten en bijbehorende teksten blijven een maand lang hangen in het Humanity House en zijn gratis te bezichtigen voor publiek. Ook worden ze toegevoegd aan de online portrettengalerij van Studio Aleppo.

Naast de portrettengalerij, kun je ook negatieven en glasplaten uit een verwoeste fotostudio in Aleppo bezichtigen. Deze negatieven zijn gevonden door de Syrische fotograaf Issa Touma, en vormen de aanleiding voor Studio Aleppo.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • NL + EN
  • 10:00
  • 11:00
  • 17:00