Sweet Dreams - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
25 Apr
2013

Film met nagesprek

Sweet Dreams

Een groep eigengereide Rwandese vrouwen creëert met drummen en ijsjes op originele wijze verbondenheid in hun verscheurde dorpsgemeenschap. Sinds de Rwandese burgeroorlog in de jaren negentig leven namelijk niet alleen de slachtoffers en hun wezen met de gruwelijke genocide in hun geheugen, maar ook de kinderen en vrouwen van de daders.

Regisseur Rob en Lisa Fruchtman tonen aan de hand van persoonlijke interviews met de vrouwen over de oorlog en de beelden van hun repetities wat ze in de toekomst zien. Daarin gaat een ongewoon plan een hoofdrol spelen: hun ijswinkel Inzozi Nziza – ‘zoete dromen’.

In gesprek met …

Het Humanity House wil via aansprekende films belangrijke onderwerpen aansnijden en met jou hierover in gesprek gaan. Na de film kun je vragen stellen aan een betrokkene bij het betreffende onderwerp. De Rwandese actrice, schrijfster en cultureel manager Odile Gakire Katese werd in 1976 in het toenmalige Zaïre (nu Democratische Republiek Congo) geboren.Odiles droom: haar land helpen door middel van cultuur. Gakire Katese heeft verscheidene activiteiten rondom de trauma’s door de genocide in Rwanda ondernomen. Hoofddoel hiervan was de vrouwen een stem te gegeven in Rwanda. Ze heeft ervoor gezorgd dat vrouwen nu uit kunnen komen voor hun vrouwelijke identiteit en traumatische verleden. Gakire Katese is de oprichter van Ingoma Nshya, de groep van negen drummende vrouwen. Odile zal tijdens de filmavond als spreker aanwezig zijn. De moderator van de avond is Onno Warns.

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00