Syrië in Nood - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
11 Jun
2013

Actualiteitenprogramma

Syrië in Nood

Ruim twee jaar na het uitbreken van het geweld in Syrië is de humanitaire nood groter dan ooit en lijdt de burgerbevolking zwaar onder het conflict. De levensomstandigheden verslechteren continue, zonder duidelijk uitzicht op een oplossing of einde aan de gevechten. Volgens de VN is het aantal slachtoffers sinds het begin van de opstand gestegen naar 6,8 miljoen mensen. Het dodental zou de grens van 80.000 zijn gepasseerd.

Het programma

Twee vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan vertellen uit de eerste hand over hun ervaringen en de hulpverlening in Syrië. Ghassan Dahhan (Midden-Oosten deskundige en politicoloog) geeft inzicht in de politieke  situatie en de achtergrond van de oorlog in Syrië. Juriaan Lahr (hoofd Internationale Hulpverlening Rode Kruis) reisde in april af naar Syrië om informatie in te winnen bij zijn collega’s van zusterorganisatie de Syrische Rode Halve Maan en het internationale Rode Kruis over de hulpverlening in het land. Noodhulpspecialist en regio-expert Feije Duim (ICCO) vertelt over de hulpverlening via lokale kerken. Presentator is Lex Bohlmeijer (bekend van NCRV-radio).

Merlijn Twaalfhoven (componist & initiatiefnemer Syrious Mission) reisde afgelopen april met een groep muzikanten af naar een vluchtelingenkamp in Jordanië. Hier gaf hij muziekles als traumaverwerking aan Syrische kinderen in vluchtelingenkampen. Met hem gaan we in op de vraag wat ook jij kunt doen om het gevoel van machteloosheid om te zetten in een positieve bijdrage en hoe muziek kan bijdragen om mensen te verbinden.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00