The Good Postman - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
03 Aug
2017

Buitenbios

The Good Postman

Een tragikomisch portret over de Bulgaarse postbode Ivan, die zich verkiesbaar stelt voor het burgemeesterschap. Het Bulgaarse grensdorp Great Dervent loopt leeg. Er wonen nog maar veertig, voornamelijk hoogbejaarde mensen. Ivan heeft een even sympathiek als opmerkelijk plan bedacht om zijn dorp weer op te laten leven. Al vanaf het Romeinse en het Ottomaanse Rijk kwamen vluchtelingen door deze ‘poort’ Europa binnen. Dus waarom niet de nu passerende Syrische vluchtelingen een huis en een nieuwe start bieden in het lege dorp?

In het programma van zijn grootste tegenstander is voor vluchtelingen geen plaats ingeruimd. En wat de huidige burgemeester over dit thema denkt is niet helemaal duidelijk. De drie worden gevolgd tijdens hun campagne, waarbij slechts een handvol oudjes een luisterend oor biedt. Zo ontstaat een tragikomisch portret van een slaperig gehucht dat zich opeens midden in de actualiteit bevindt. Hoe ervaren de dorpelingen deze spannende tijden? Gevoelens van onrust en angst, maar ook hoop en medemenselijkheid wisselen elkaar in rap tempo af.

Voorafgaand aan de film presenteert Stichting Migrascoop een persoonlijke column over hun dromen voor participatie in Den Haag. 

GOED OM TE WETEN

Regisseur: Tonislav Hristov
Duur film: 82 min
Ondertiteling: Engels ondertiteld
De techniek van Bios in de Buitenlucht wordt verzorgd door Solar Cinema, Nederlands eerste en enige mobiele bioscoop op zonne-energie.
Let op: de film in de open lucht kan starten zodra de zon onder is (rond half 10)
Regen: bij regen verhuist de film naar onze (overdekte!) Genèvezaal
Op ons terras zijn voor bij de film ook fijne drankjes & hapjes verkrijgbaar!

Wat anderen van deze documentaire vonden

Thomas van Heste, van De Correspondent, schreef een zeer enthousiaste recensie over de film: ‘In een weldadig traag tempo en in buitengewoon mooie beelden, ondersteund door betoverende muziek, portretteert de Bulgaars-Finse regisseur Tonislav Hristov zonder romantiek maar met sympathie de worsteling van de dorpelingen met de teloorgang van hun dorp, met de vluchtelingencrisis, met de eenzaamheid, met het bestaan.’ Lees het hele artikel hier.

Alle onze docu’s in de openlucht

Blijf op de hoogte en praat mee via het Facebook evenement.

Details

  • ENG ondertiteling
  • 20:30
  • 21:30
  • 23:00