The Other Side Of Everything - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
30 Aug
2018

Buitenbios

The Other Side Of Everything

Een in tweeën gedeeld appartement in Belgrado vertelt het verhaal van een familie en staat symbool voor een land in politieke onrust. Filmmaakster Mila Turajlic gaat in gesprek met haar moeder, op zoek naar een familiegeschiedenis en de politieke veranderingen die daaraan ten grondslag liggen. Mila’s moeder, Srbijanka Turajlic, werd geboren in het appartement, waar vrijwel de hele film zich afspeelt. Ze leefde daar haar hele leven, tijdens het communistisch regime, de burgeroorlog, het opbreken van Joegoslavië en tijdens de revolutie, waarin ze een prominente rol als activist had.

De film schetst een ontroerend portret van Srbijanka en de relatie met haar dochter. Hoe trad deze krachtige vrouw op tijdens de revolutie en hoe vertalen haar idealen zich naar de nieuwe generatie? Welke invloed heeft de politieke onrust in Servië op zowel moeder als dochter? The Other Side of Everything leverde Mila Turajlic de award op voor Best Feature-Length Documentary tijdens IDFA 2017.

Goed om te weten

Regisseur: Mila Turajlic
Duur film: 104 minuten
Ondertiteling: Engels ondertiteld

De openluchtfilm kan pas starten zodra de zon onder is; dit is rond half 10. Bij regen verhuist de film naar onze (overdekte) Genèvezaal. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op ons terras tijdens de film.

Kom vooral iets eerder om onze nieuwe VR-installatie te beleven. De Sensory Pod is een speciale cabine die de audiovisuele ervaring van een VR-bril verrijkt met geur, temperatuur, wind, trilling en licht. Je maakt persoonlijk kennis met Syrische vluchtelingen die hun eigen huis moesten inwisselen voor een vluchtelingenkamp in Libanon.

Interview/review

De IDFA-jury bekroonde de Servische documentaire in 2017 met de award voor de ‘beste lange documentaire’. Het is een portret van een huis, een familie, een land. De Volkskrant sprak regisseur Mila Turajlic over haar prijswinnende The Other Side of Everything. Lees het interview op de website van de Volkskrant.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • ENG ondertiteling
  • 21:00
  • 21:30
  • 23:00