Docu: The Shelter - Humanity House

Agenda

overzicht
wo
12 aug
2015

buitenbios

Docu: The Shelter

Ondanks een dik pak sneeuw en vrieskou brengen veel vluchtelingen in Lausanne de barre Zwitserse winternachten buiten door. De lokale opvang heeft niet genoeg ruimte voor de grote groep die zich iedere avond meldt: de bewakers staan voor de lastige taak de daklozen te “sorteren”.

Urgent document over immigratieproblematiek in Zwitserland, die tekenend is voor de situatie in ook veel andere Europese steden. Regisseur Fernand Melgar, zelf zoon van immigranten, filmt objectief hoe de thuislozen hun dagen doorbrengen; op straat, op stations en in koffietentjes.

Movies that Matter + extra’s

De documentaires in de Bios in de Buitenlucht kunnen we dit jaar laten zien vanwege een samenwerking met Movies that Matter. Bij iedere docu krijg je bovendien een extraatje cadeau. Voorafgaand aan deze film is dat een column van Bahram Sadeghi. Sadeghi is freelance regisseur en presentator. Daarnaast schrijft hij voor verschillende landelijke bladen en organiseert hij debatten.

Bekijk hier de trailer van The Shelter:

Gezellig eten & drinken

Kom gerust iets eerder en geniet op ons buitenterras van een rijk gevulde Picknickmand (voor 2 personen, €25,00) met o.a. brood, humus, tapenade, een selectie worst of kaas, olijven, nootjes, chips, mini brownies, een flesje wijn en een fles Earth Water. De Picknickmand bestel je online bij de aankoop van je kaartje. Ook kun je voor aanvang van de film terecht bij onze buitenbar. We serveren er heerlijk gekoelde biologische sappen, frisdrank, wijn, bier en kleine snacks.

Volledig programma

30 juli: No Man’s Land (2001)
5 aug: On the Bride’s Side (2014)
6 aug: Waltz with Bashir (2008)
12 aug: The Shelter (2014)
13 aug: Turtles can Fly (2004)
19 aug: Burden of Peace (2015)
20 aug: La Vita è Bella (1997)
26 aug: Look of Silence (2014)
27 aug: Lord of War (2005)

* Alle films en documentaires zijn Engels ondertiteld

Combi-Tickets: 2 films voor slechts €15,-

Dit jaar heeft Het Nutshuis haar Open Air Cinema in het teken staan van Rocket Cinema: DJ’s en muzikanten maken live een originele soundtrack en laten zich daarbij leiden door de sfeer, tempo en spanning van de film. Voor €15,00 (normaal €18,50) heb je een Combi-Ticket voor een openluchtfilm bij het Humanity House én Het Nutshuis. De Combi-tickets zijn de hele zomer geldig en te koop aan de kassa’s van het Nutshuis en het Humanity House en online via www.nutshuis.nl

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels ondertiteld
  • 19:00
  • 21:30
  • 23:31

Ook te zien