Truth Booth: de waarheid over Afghanistan - Humanity House

Agenda

overzicht
Tue
08 Apr
2014

Interactief debat

Truth Booth: de waarheid over Afghanistan

2014 is een belangrijk jaar voor Afghanistan. Op 5 april zijn de verkiezingen en later dit jaar vertrekken bijna alle buitenlandse troepen uit het land. Sinds 9/11 hebben we vaak gehoord wat generaals, hulpverleners, politici, journalisten en andere experts vinden van Afghanistan. Maar wat vindt de doorsnee Afghaan nou eigenlijk zelf?

De Truth Booth is een opblaasbare mini-studio in de vorm van een reusachtige tekstballon die afgelopen zomer een reis maakte door Afghanistan. Binnenin deze ballon kon iedereen die het wilde ongestoord een videoboodschap opnemen door het afmaken van de zin: “De waarheid is…”. Afghaanse mannen, vrouwen en kinderen wilden graag hun zegje doen en zo weten we wat zij echt  belangrijk vinden: veiligheid, economie en uiteraard de presidentsverkiezingen. Maar ook:  toekomstdromen en verwachtingen en… de laatste liedjes, dure telefoons en het gevaar van schorpioenen, om er een paar te noemen. 

Over de sprekers

We tonen een selectie videofragmenten met ontwapenende, verrassende en soms heel directe uitspraken en gaan in gesprek met onze gasten: oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn, Afghaans-Canadese schrijfster Hamida Ghafour (De Slapende Boeddha), journalist Antoinette de Jong, journalist Bette Dam en tal van jonge Afghaanse Nederlanders. Gespreksleider is Harm Ede Botje.

Zeker zijn van een plek?

Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken.

De avond wordt georganiseerd samen met Free Press Unlimited en Paradox. In Search of the Truth/Truth Booth is een kunstproject van Cause Collective

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:45