Tula: The Revolt - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
26 Sep
2013

Film met nagesprek

Tula: The Revolt

In de film van regisseur Jeroen Leinders wordt het waargebeurde verhaal over de slavenopstand op Curaçao verteld. Het was de grootste opstand op het eiland, dat in die tijd onder Nederlands bewind viel. Centraal in de film staat Tula, de leider van de opstand, die zijn volk op vreedzame wijze zijn vrijheid probeert te geven.

Naast Hollywoodacteur Danny Glover, vertolken acteurs Jeroen Krabbé en Derek de Lint rollen in de film. Ook de vorig jaar overleden acteur Jeroen Willems is te zien.

In gesprek met…

Het Humanity House wil via aansprekende films belangrijke onderwerpen aansnijden en met jou hierover in gesprek gaan. Na afloop van de film is er een kort nagesprek met Dr. Valika Smeulders. Ze is freelance onderzoeker gespecialiseerd in maatschappelijke diversiteit, erfgoed en het slavernijverleden. Voor haar proefschrift onderzocht zij de omgang met het slavernijverleden in Suriname, Curaçao, Ghana en Zuid-Afrika. Over haar onderzoek in Nederland is gepubliceerd Op zoek naar de Stilte: Sporen van het slavernijverleden in Nederland. Momenteel verdiept ze zich in de sporen van het slavernijverleden in Den Haag. Valerie Kierkels zal het gesprek leiden.

Zeker zijn van een plek?

Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken. Beschik je over een studenten-, Ooievaars-, CJP- of 65+pas, reserveer dan een plaats via aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Tula: the Revolt / kortingspas) en koop je kaartje aan de kassa van het Humanity House.

 

Details

  • Nederlands
  • 19:30
  • 20:00
  • 22:00