Kom naar onze vernieuwde ervaringsreis! - Humanity House

Agenda

overzicht
Fri
10 Feb
2017

HEROPENING

Kom naar onze vernieuwde ervaringsreis!

Een nieuwe collectie toevoegen aan je museum: niets bijzonders. Maar wat als je acht mensen als ‘vaste collectie’ adopteert? Vanaf 10 februari ontmoet je acht mensen, uit acht verschillende delen van de wereld, met alle acht een heel verschillend verhaal. Gemene deler: ze zijn allemaal gevlucht en in Nederland beland.

Frederiek Biemans van het Humanity House, Hoofd Tentoonstellingen en Programmering: “Dé vluchteling bestaat niet, maar ontelbare redenen om te vluchten helaas wel. Iedere deelnemer aan onze nieuwe ‘collectie’ is gekoppeld aan een thema: oorlog, vrede, verzoening of mensenrechten bijvoorbeeld. Dat zijn grote woorden, onderwerpen die bijna niet te bevatten zijn. Na een ontmoeting in ons museum worden ze meer begrijpelijk en beter invoelbaar.”

Bekijk de trailer:

Het onvoorstelbare wordt voorstelbaar

Je kruipt eerst letterlijk in de huid van een vluchteling en je voelt zelf hoe het is om in een oorlogs- of conflictsituatie te belanden. Daarna ontmoet je voortaan mensen die dat in het echt hebben ervaren. Je bent niet alleen een toeschouwer, maar een deelnemer, (mee)denker en (mee)doener: in het museum kun je vervolgens bijvoorbeeld ook je eigen vragen en ideeën over humanitaire vraagstukken kwijt.

Details

  • 10:00
  • 10:00
  • 17:00