In Beeld: Hoe ga je om met de wreedheid van de mens? - Humanity House

Agenda

overzicht
Thu
22 Sep
2016

Just Peace 2016

In Beeld: Hoe ga je om met de wreedheid van de mens?

Wat doet het met je als je je voortdurend bezig houdt met oorlog, leed en wreedheid? Hoe verhoudt je je tot de duistere kant van de mens en blijf je, zonder wanhopig te worden, je inzetten voor een meer rechtvaardige wereld? Tijdens dit bijzondere dubbelinterview gaat journalist Eefje Blankevoort in gesprek met oorlogsfotograaf Paul Hansen en met rechter Fausto Pocar van het Joegoslavië tribunaal over hun werk, rechtvaardigheid, hoop en de wereld en conflicten die zij hebben gezien.

Paul Hansen heeft als oorlogsfotograaf de hele wereld rondgereisd om leed en oorlog in beeld te brengen. Fausto Pocar heeft als rechter bij het Joegoslavië tribunaal gruwelijke verhalen gehoord over wat mensen elkaar aan kunnen doen. Beiden mannen houden zich intensief bezig met oorlog en blijven werken aan een meer rechtvaardige wereld. Aan de hand van foto’s en anecdotes nemen zij ons mee in hun wereld.

Over de Sprekers

Paul Hansen is een fotojournalist, gevestigd in Stockholm, Zweden. Als fotograaf voor de dagelijkse krant Dagens Nyheter en vanwege zijn eigen projecten, reist hij de hele wereld over. Dit jaar won hij de tweede prijs in de categorie ‘general news’ van de World Press Contest, die te bezichtigen is in het Atrium. Verder won hij twee keer de “picture of the year” en acht keer de “Photographer of the Year” in Zweden. In 2013 won hij de eerste prijs in ‘spot news’ voor de World Press Contest.

Fausto Pocar is een Italiaanse rechtsgeleerde. Sinds 2000 is hij rechter van het Joegoslavië Tribunaal. In zijn eerste zaak kreeg hij te maken met verkrachting en misdaden tegen de menselijkheid. Later werd hij rechter voor de gezamenlijke beroepskamer van dit tribunaal met het Rwanda-tribunaal. Aan het tribunaal was hij verder vicepresident van 2003 tot 2005 en president van 2005 tot 2008.

Over dit programma

Dit programma wordt georganiseerd door het Humanity House en het Atrium en is onderdeel van het JustPeace Festival in Den Haag, waarbij de Internationale Dag van de Vrede door de hele stad gevierd wordt van 21 t/m 25 september. Zo is in het Atrium de World Press foto tentoonstelling te bekijken. Bekijk alle activiteiten op de Just Peace website en doe ook mee!

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:30